Застраховането навлиза в 9 области-корпоративни потребители на IoT-технологии

27.03.2017 | 17:00
по статията работи: econ.bg
Към 2020 год. LoB-разходите за технологиите почти ще се изравнят с разходите за ІТ
Застраховането навлиза в 9 области-корпоративни потребители на IoT-технологии
Снимка: под лиценза на creative commons

През 2017 год. световните корпоративни разходи за ІТ, финансирани от бизнес подразделенията, ще достигнат $609 млрд., което представлява увеличение с 5,9 на сто в сравнение с 2016 год., съобщи Astera Group, цитирана от специализирания в застраховането портал Insmarket.bg.

Компанията The Spending Guide, която измерва покупателната способност на корпоративните потребители на технологии (LoB) на база подробна оценка на източниците за финансиране на ІТ-продажби, също прогнозира, че средният годишен темп на нарастване на LoB-разходите ще достигне 5,9% за периода 2015-2020 г. За сравнение, разходите за технологии на ІТ-компаниите, по прогнози, ще достигнат 5-годишен темп на ръста от 2,3% годишно. IDC очаква, че към 2020 год. LoB-разходите за технологиите почти ще се изравнят с разходите за  ІТ.

"Използването от компаниите на такива ускорители на иновациите, като интернет на нещата, когнитивни (интелектуални) системи и 3D-печат, заедно с четирите технологии на стратегията Pillar 3 – както за разработването на нови продукти и услуги, така и за ежедневните бизнес операции — съществено увеличи корпоративните разходи за ІТ", коментира Наоко Ивамото, старши анализатор в IDC Japan IT Spending Group. — "Ускорителите на иновации изведоха редица бизнес подразделения на преден план в цифровото преобразуване и ги накараха да работят или индивидуално с екосистемата извън ИТ-организацията като "сенчести ІТ", или в по-тясно сътрудничество с ІТ-отделите".

През 2017 год. разходите на ІТ-организациите за сървъри, памет и мрежово оборудване ще достигнат $114,1 млрд., а разходите за LoB — $52,9 млрд.  Но ІТ организациите съвсем не са основният източник за закупуване на оборудване. През тази година световните разходи на бизнес подразделеният за оборудване, монитори, мобилни телефони, принтери и таблети ще достигнат $83,8 млрд. в сравнение с $76,2 млрд., заделени от ІТ подразделенията.

LoB-потребителите през 2017 год. ще изхарчат за програмни приложения повече ($150,7 млрд.), отколкото ІТ-организациите ($64,7 млрд.).

Технологиите, на които се падат най-големите корпоративни разходи през 2017 год., са приложенията ($150,7 млрд.), проектноориентираните услуги ($120,3 млрд.) и аутсорсингът ($70,3 млрд.).

Секторите, за които през тази година ще бъдат отделени най-големи разходи, са аутсорсингът ($149,2 млрд.), проектноориентираните услуги ($82,2 млрд.),както и поддръжка и обучение ($79,8 млрд.).

IDC очаква, че през 2017 год. LoB-разходите за технологии ще надминат ІТ-разходите в 5 направления: дискретно производство, здравеопазване, медиа, персонални и потребителски услуги, както и ценни книжа и услуги в сферата на инвестициите.

Очаква се, че към 2020 год. този показател ще се увеличи до 9 области, доколкото в застраховането, технологичното производство, професионалните услуги и търговията на дребно закупуването на LoB изпреварва ІТ.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 28.02   364 г. – Валентиниан I е избран за римски император. 1799 г. – Официално е утвърден като град Бърлингтън (Масачузетс). 1813 г. – Битка при Лайпциг: В...