Как ще реагирате, ако разберете, че вече не нужно да купувате стек бира, когато отивате на излет или организирате домашно събиране? Дузината тежки бутилки вече остават зад нас в миналото, коментират от „Бизнес Инсайдър“.
По библейски епично, мечтата на милиони хора по целия свят най-после е осъществена от американската пивоварна Pat's Backcountry Beveragеs. Компанията създаде концентрат, който при смесване с вода създава около 500 мл бира. Разбира се, ще бъде нужен и малко въглероден диоксид за пяна.
С помощта на проста система Pat's успяват да осигурят и двата необходими елемента в своите предварително приготвени компактни опаковки. Самият процес отнема едва няколко минути.
Просто добавяте концентрата към т. нар. "карбонатор", напълвате пластмасова бутилка с 500 мл вода и разтръсквате. Тайната на продукта е в прахта, съдържаща се в концентрата. Комбинацията от содиев бикарбонат и лимонена киселина създава така познатото запенване.
Любопитната „хибриднопивоварна технология“ е уникален до този момент процес, създаден лично от Пат Татера, собственик на Pat's Backcountry Beverages. Макар и да има предишни опити за подобна технология, тя не е била особена успешна. Досега пивоварите са опитвали да отстранят водата от бирата – Пат създава бира без водата.
Цената на 4 броя от устройството е около 10 долара. Продуктът ще излезе официално на пазара в САЩ в близките няколко седмици.