Сирма Медикъл Системс с награда за стартъп на годината

29.06.2017 | 14:00
по статията работи: econ.bg
Основният продукт на компанията е Diabetes: M - уникално мобилно приложение, разработено от диабетици за диабетици
Сирма Медикъл Системс с награда за стартъп на годината
Снимка: под лиценза на creative commons

Българската компания Сирма Медикъл Системс АД, разработчик на приложението Diabetes: M бе обявена за най-успешната стартираща компания на годината,на вторите годишни награди „Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017“, организирани от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). 

Събитието се фокусира върху постиженията на българските фирми от сектора на изнесените услуги и IT сектора, инвеститорите и местните власти за добри практики, високи бизнес постижения и създаване на благоприятна бизнес среда за растежа на индустрията. На престижният форум бяха раздадени награди в общо 10 категории, а официалната церемония се проведе в рамките на тазгодишната аутсорсинг конференция „Дефиниране на устойчивите бизнес модели на бъдещето“, която се проведе на 16 юни, в гр. Бургас.

Основният продукт на компанията е Diabetes: M -  уникално мобилно приложение, разработено от диабетици за диабетици. То е изключително удобно и лесно за ползване, с функционалности за съхраняване на лични медицински данни. С негова помощ диабетно болните могат да следят, анализират, преглеждат, споделят и управляват всички аспекти на своето състояние, посредством своите мобилни телефони или таблети, по всяко време и на всяко място.  Приложението може да се използва от пациенти с диабет 1 и 2,  бременни жени с гестационен диабет и всеки, който иска да контролира своето хронично диабетно състояние или това на член на семейството. Освен от пациентите, лекарите също използват приложението, което в допълнение се препръчва от диетолози и други здравни специалисти.

„Много сме горди с оценката на журито и благодарни за присъждането на наградата, в този важен етап от развитието на компанията. Това е ясен знак, че мисията ни да помагаме на хората да управляват своето здраве е забелязана и оценена от водещите експерти в индустрията“ - сподели Росен Върбанов, СЕО на Сирма Медикъл Системс.

До края на лятото предстои включването на редица допълнителни функционалности и подобрения, както и пускането на уеб-базиран потребителски интерфейс. Това ще предложи на потребителите повече начини за проследяване и анализ на данните, помагайки им да управляват както разходите, така и риска на диабетното състояние. „Въпреки че това е първи продукт от портфолиото на компанията, нашите амбиции са да разработим обща платформа за цялостно управление на хронични заборявания“ - допълни Върбанов.

Броят на възрастните в световен мащаб, страдащи от диабет е 422 милиона през 2016 година. Ако настоящите тенденции се запазят, над 700 милиона души ще бъдат засегнати от това заболяване до 2025 година. Световните разходи за лечение на диабет възлизат на 825 милиарда долара годишно, показват резултатите от изследването, проведено от Imperial College London и Световната здравна организация.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 04.06   1783 г. – Братя Монголфие демонстрират своя балон с горещ въздух. 1880 г. – 2 Обикновено Народно събрание на Княжество България приема закон, с който се...