Кабинетът решава проблема с наемодателя на складовете за машините

30.09.2024 | 10:40
по статията работи: econ.bg
Очаква се днес (30 септември) кабинетът да приеме решение, с което да се обезпечи съхранението на машините за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври
Кабинетът решава проблема с наемодателя на складовете за машините

Очаква се днес (30 септември) кабинетът да приеме решение, с което да се обезпечи съхранението на машините за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.

Припомняме, че вчера (29 септември) от правителствената пресслужба информираха, че след допълнителни уточнения между Министерския съвет и Централната избирателна комисия е изяснен казусът, след като в края на миналата седмица заместник-председателят на ЦИК Росица Матева обяви пред БНТ, че договорът за съхранението на машините е изтекъл, а наемодателят е дал срок до 30 септември въпросът да бъде уреден.

В интервюто си в ефира на БНТ Матева подчерта, че от ЦИК непрекъснато са подавали искане до Министерския съвет за осигуряване на помещение, което да е държавна собственост и където да бъдат съхранявани машините. По думите й държавата дори е имала време да построи място за съхранение на устройствата, а освен това са били оглеждани и военни складове, но решение не е било взето.

Служебното правителство обаче обяви, че не приема критиките от заместник-председателя и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева, че договорът за наем на склада, където се съхраняват машините все още не е подновен. В позиция до медиите от Министерския съвет подчертаха, че са обезпечили финансово всичко необходимо и проблемът всъщност е в ЦИК. От кабинета “Главчев 2” посочиха, че с решение № 545 от 31 юли 2024 година Министерският съвет е удължил с допълнителни шест месеца срока, в рамките на който могат да се използват наети от ЦИК помещения за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване. И до момента обаче ЦИК не са представили проект на договор за наемане, който съответно да бъде обезпечен, подчертаха от кабинета.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 30.09   1399 г. – Хенри IV е обявен за крал на Англия. 1452 г. – В Майнц излиза първата печатана книга – Библията на Гутенберг. 1520 г. – Султан Сюлейман...