Най-лошите реклами на 2013 г.

26.12.2013 | 10:00
по статията работи: Георги Георгиев
И тази година няма да мине без обидни, расистки или откровено глупави реклами

5. Ford Figo: „Оставете грижите зад гърба си“

Рекламата на Ford Figo в Индия показва рисунка на която бившият италиански премиер Силвио Берлускони се вози в колата, а багажникът му е пълен с овързани и измъчвани жени, символизиращи проблемите, които политикът има напоследък. Рекламата предизвиква скандал и води до извинения и уволнения в ръководството на създалата я рекламната агенция.

153234

Снимка: JWT India

4. "Тайното място" на Perrier

Едва ли може да съществува по-неподходяща серия от реклами на минерална вода. В тази кампания се предполага, че съществува „тайно място“, подобно на нощен клуб, в който хората пият минерална вода и правят различни извратени неща.

Рекламна агенция: Ogilvy & Mather Paris

3. Facebook е като столове

Пълен провал на иначе страшно креативната рекламна агенция Wieden & Kennedy. В рекламата се обяснява че столовете са направени за хората, също като Facebook. Нейните създатели обаче не са помислили че нещата които човек поставя във социалната мрежа и на стола по начало доста се различават.

Рекламна агенция: Wieden & Kennedy

2. Невъзможното самоубийство с Hundai

Като цяло критиката хареса рекламният клип на Hundai, в който депресиран мъж се опитва да се самоубие във водородния модел на марката, вдишвайки изгорелите газове, но не успява, тъй като колата отделя само водна пара. В следствие обаче компанията е принудена да се извини, след като копирайтърът Холи Брокуел отправя критики, че клипът хвърля светлина върху един от начините за самоубийство.

Рекламна агенция: Innocean

1. Козата Фелиша на Mountain Dew

Рекламата на притежаваната от PepsiCo газираната напитка Mountain Dew с участието на козата Фелиша, е наричана най-расистката реклама, правена досега. Създаден от чернокожия рапър и комедиант Тейлър, камършълът подсилва стереотипите за чернокожите като агресивни престъпници се подиграва с домашното насилие, смятат критици. В резултат от PepsiCo изтеглят рекламата (в това число и от YouTube) и се извиняват за него.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...