Услугите на Google, за които никога не сте чували 2

19.03.2013 | 15:30
по статията работи: Георги Георгиев
11 полезни продукта на интернет гиганта, които малцина знаят и ползват
Услугите на Google, за които никога не сте чували

От самото си създаване американската технологична корпорация Google e известна с мощната си и изключително ефективна интернет търсачка. През годините компанията на Лари Пейдж и Сергей Брин работи по още много други успешни продукти като мобилната операционна система Android, браузъра Google Chrome и картографската услуга Google Maps с неговата Google Street View.

Самата Google e обаче е толкова разнолика, че нейните програмисти и инженери са създали още купища други продукти, чиято цел е да улеснят онлайн битието ни.

В следващите редове ви представяме някои от по-неизвестните услуги, които феновете на компанията са събрали в сайта за въпроси и отговори Quora:

1. Googlе Mars е картографска услуга, подобна на Google Earth само че вместо на Земята, показва подробни карти на червената планета.

124119Снимка: Google Screenshot

2. Google Scholar e вашият директен достъп до света на науката. Чрез Scholar ще получите достъп до статии, научни тези, книги, резюмета и съдебни мнения, публикувани от учени, професионални организации, онлайн хранилища за данни, университети и други уебсайтове.


124142

Снимка: Google Screenshot 

3. Google Art Project е сайт, който позволява на потребителите да предприемат виртуални обиколки на музеи и арт галерии, подобни на Google Street View.

124122Снимка: Google Screenshot

4. Google Transliterate е услуга, която ни позволява да пишем на различни езици. Особено полезна за хора, които знаят даден чужд на говоримо ниво, но не могат да пишат много добре на него или искат да напишат и преведат аудио запис на език, който не познават.

124116Снимка: Google Screenshot

5. Build with Chrome  е партньорски проект между Google Australia и производителя на конструктори Lego. Проектът има за цел да покаже начина, по който уеб браузърът Google Chrome може да показва 3D изображения. С този инструмент потребителите ще могат да строят собствени 3D Lеgo структури върху Google Maps.

124115Снимка: Google Screenshot

Оцени статията:
5.00/33
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Пламен Костов 20.03.2013 | 10:53
Google НЕ създава Android, тя купува Android през 2005г.
Econ.bg 20.03.2013 | 11:25
Прав сте, грешката е отстранена. Благодарим.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...