Hertz Global Holdings подаде искане за искане за защита от фалит

26.05.2020 | 13:05
по статията работи: econ.bg
Hertz Аутотехника България уверява клиентите си в България, че продължава да оперира на българския пазар без да бъде засегната по какъвто и да е начин от обявяването в несъстоятелност на Hertz Global Holdings
Hertz Global Holdings подаде искане за искане за защита от фалит

Autohellas, която притежава франчайз правата на марката "Херц" (Hertz) в Гърция и в 7 държави на Балканите, включително в България чрез Autotechnica Ltd, не е пряко засегната от обявена процедура за фалит на Hertz Global Holdings, съобщиха от компанията. В прессъобщението се уточнява, че Autohellas няма никакви отношения на дялово участие или кредитни/заемни отношения с американската компания.

Ето и пълният текст на прессъобщението:

В продължение на скорошното съобщение на Hertz Global Holdings, Hertz - Autotechnica Ltd., филиал на Autohellas, информира за следното:

Hertz Global Holdings обяви, че след като е била значително засегната от  последиците от пандемията и ограниченията за мобилност, наложени през последните три месеца, е подала искане за защита от фалит съгласно глава 11 на 22/05/2020, както за компанията-майка в САЩ, така и за нейните дъщерни дружества в Канада.

Въз основа на официалните съобщения на Hertz Global Holdings, по време на периода на преструктуриране на компанията, нейната глобална мрежа ще остане напълно функционираща и за трите марки, които притежава Hertz (Hertz, Thrifty, Dollar и Firefly), без допълнителни последствия върху резервациите или програмите за лоялност на марката.

Autohellas, която притежава франчайз правата на марката Hertz в Гърция и в 7 държави на Балканите, включително в България (Autotechnica Ltd.), няма никакви отношения на дялово участие или кредитни/заемни отношения с Hertz Global Holdings. Следователно Autohellas не е пряко засегната от това развитие на събитията.

При условие, че процесът на преструктуриране на дълга чрез глава 11 на Hertz Global е завършен успешно, нашата оценка е, че компанията ще може да управлява глобалната си мрежа още по-ефективно.

Краткосрочните наеми (основната област на дейност на Hertz Global) представляват 16% от консолидирания приход на групата на Autohellas, докато 84% от груповите консолидирани приходи произтичат от дългосрочни наеми, продажби на употребявани автомобили и авто търговия. Също така, капиталът на Autohellas към 31.12.2019 г. достигна 294 милиона евро, което позволява най-ниското съотношение на дълг към собствен капитал сред всички RAC или оперативни лизингови компании в Европа.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 03.07   324 г. – В Битката при Адрианопол римският император Константин I Велики побеждава Лициний, който се спасява зад стените на Византион. 1608 г. – Град Квебек е...