JYSK България спечели наградата „Инвеститор на годината“ 2018

12.03.2019 | 13:45
по статията работи: econ.bg
Компанията инвестира над 100 млн. евро в нов дистрибуционен център в Божурище, близо до София
JYSK България спечели наградата „Инвеститор на годината“ 2018
Снимка: JYSK България

JYSK България получи наградата „Инвеститор на годината“ 2018. Компанията инвестира над 100 млн. евро в нов дистрибуционен център, който е разположен в Божурище, близо до София. Съоръжението разполага с два напълно автоматизирани склада с височина по 42,5 м и ще започне да оперира с пълния си капацитет до юни 2019 г. Своеобразният хъб ще обслужва над 250 магазина в България, Румъния, Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина и Гърция.

Тази голяма инвестиция в страната е и причината JYSK България да получи наградата от Българската агенция за инвестиции. Отличията се присъждат за най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. Критериите, по които се избират победителите, са обемът на инвестицията, броят на новите работни места и областта, в която се открива ново производство или се разширява съществуващо предприятие. 

„Това е голямо признание за наистина съществената ни инвестиция. Дистрибуционният център на JYSK  в Божурище е първото по рода си съоръжение в България и това, разбира се, е нещо, с което много се гордеем.”, сподели Троелс Финбо Ларсен, Ръководител проекти логистика в JYSK.

Наградата бе връчена от българския министър на икономиката Емил Караниколов на оперативния мениджър на JYSK в Божурище Алан Йонассен.

„Тази награда е важна за JYSK, защото компанията се развива в страна, където има възможности за растеж. Освен това, България се развива положително в последните години, конкуренцията нараства както в икономиката, така и в уменията на служителите, така че тази награда показва, че България оценява усилията, които JYSK полага. Разбира се, почувствахме се много горди, когато JYSK България стана компанията победител, защото това доказва, че усилията ни са си заслужавали и са високо оценени. А това ще допринесе и  за растежа на компанията ни в България.”, каза Алан Йонассен.

В своето изказване той благодари на многото правителствени институции и партньори, допринесли за развитието на проекта, като отдели по-специално внимание и на служителите от Дистрибуционния център на JYSK в Божурище.

JYSK България продължава да наема нови служители за следващата фаза на проекта. През декември 2019 г. предстои голяма крачка, когато операциите ще се разширят от обслужване на 75 магазина в три страни до над 250 магазина в седем страни.

„Работя в JYSK от 11 години, първите 10 от които прекарах в дистрибуционния център в Улдум, Дания, като мениджър по входящите доставки. След това се появи тази възможност, за която съм много благодарен - да изградя организацията от нулата, поставяйки  собствения си почерк, и да гарантирам, че всички правила, насоки и ценности на JYSK са спазени. Дистрибуционният център в Божурище е чудесно работно мястo. Духът, усилията и екипността, които всички служители и мениджъри показват всеки ден, ме правят много горд. Ние сме повече или по-малко нови в изграждането на подобни съоръжения, но въпреки това, когато в началото се сблъсквахме с новите предизвикателства, всички си помагахме и просто си вършехме работата по възможно най-добрия начин. Никога преди не съм виждал или съм бил част от такъв сплотен екип, така че вярвам, че това е най-доброто работно място в JYSK.”, добави още Алан Йонассен.

Над 90 компании бяха номинирани в 13-ото издание на наградите „Инвеститор на годината“, в  общо пет категории: Инвеститор на годината; Инвестиция на зелено; Инвестиция в човешки капитал; Инвестиция в разширяване на бизнес; Инвестиция в иновативен бизнес.

Дистрибуционният център на JYSK  в Божурище е разположен на площ от 86.000 м2, и когато бъде завършен ще бъде с капацитет от 122.000 палета. В съоръжението ще работят около 300 души, когато функционира с пълен капацитет. Избраното място в България има огромно значение за околната среда, тъй като ще спести над 10 млн. километра, които в момента се изминават логистично.

JYSK е международна верига от магазини със скандинавски корени, която предлага всичко за дома. Датската верига е сред най-големите търговци на мебели и декорации за дома в Европа. JYSK отваря средно по повече от два нови магазина всяка седмица.

Първият магазин е отворен в Дания на 2 април 1979 г. Днес JYSK има над 2700 магазина и 25 000 служители в 50 държави. В Германия и Австрия магазините се наричат Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света - JYSK. JYSK е собственост на датския търговец Ларс Ларсен, който притежава известен брой компании с общ годишен оборот за финансовата 2016/2017 година (финансовата година за JYSK приключва в края на Q3, през месец септември) от 3,35 млрд. евро и печалба преди облагане в размер на 444 млн. евро.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г., като отваря първия си обект в страната в Пловдив. До днес веригата магазини има 26 обекта в 16 български града с общо над 300 служителя.

Логистичният  център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и четвъртата за датската компания подобна база в света.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 09.04   193 г. – Септимий Север е обявен за римски император. 1387 г. – Османският владетел Мурад I превзема Солун. 1413 г. – Хенри V е коронован за крал на...