Turkish Airlines отчете отлични резултати през месец октомври

14.11.2018 | 13:30
по статията работи: econ.bg
Коефициентът на затоварване достигна 83.4%
Turkish Airlines отчете отлични резултати през месец октомври
Снимка: БГНЕС

Turkish Airlines отчете пореден ръст в резултатите си, достигайки 83.4% коефициент на затоварване за месец октомври. Увеличението в броя на пътниците, приходите на километър и затоварването е важен показател за непрекъснато нарастващия интерес към авиокомпанията през последното тримесечие на годината.

Резултати от трафика за октомври 2018 г.:

Тенденцията за увеличение при броя на пътуващите е продължила и през октомври, като по този начин общият брой на пасажерите е нараснал с 5%, достигайки 6,5 милиона пътници. От своя страна коефициентът на затоварване се е повишил до 83,4%.

През октомври 2018 г. общият коефициент на затоварване се е подобрил с 2 пункта. Международният коефициент се е увеличил с 3 пункта до 83,2%, а вътрешният е достигнал 85,1%.

Броят на транзитните пасажери се е увеличил с приблизително 7%, а този на останалите международни пътници е нараснал с 8%.

При превоза на товари / поща през октомври е регистриран двуцифрен ръст от 24% спрямо същия период през 2017г. Основен принос за това имат Вътрешните линии с 42% ръст, Африка – с 35% ръст, Северна Америка – с 30% ръст и Европа – с 24% ръст.

През октомври е отчетено повишение в коефициента на затоварване при Африка със 7 пункта, при Северна Америка с 4 пункта, при Европа и Далечния Изток със съответно 3 пункта за всеки регион.

Резултати от трафика за периода януари – октомври 2018 г.:

За периода януари – октомври увеличението в търсенето и общия брой на пътниците е било съответно 10% и 11% спрямо същия период през 2017 г. Общият брой пътуващи с авиокомпанията е надхвърлил 64 милиона.

За периода януари – октомври общият коефициент на затоварване се е подобрил с 3 пункта, достигайки 82.2%. Международният коефициент на затоварване се е увеличил с 3 пункта, достигайки 82%, а вътрешният – с 2 пункта до 86%.

Броят на международните пътници, изключвайки транзитните такива, също се е увеличил значително – с 13%.

През изминалите месеци превозът на товари / поща е нараснал с 25%,  надвишавайки така 1 милион тона.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 13.09   335 г. – Император Константин Велики и представители на православното духовенство освещават църквата Възкресение Христово в Йерусалим. (стар стил) 533 г. –...