Саня Йевджениевич поема позицията Chief HR Officer в Група Софарма Трейдинг

02.07.2019 | 16:40
по статията работи: econ.bg
Тя има дългогодишен опит в управлението на големи екипи и организационен мениджмънт в мултинационални компании
Саня Йевджениевич поема позицията Chief HR Officer в Група Софарма Трейдинг
Снимка: Софарма трейдинг

От началото на юни, 2019 г. Саня Йевджениевич е новият Chief HR Officer в Група Софарма Трейдинг. През 2017 г. тя се присъедини към екипа на компанията в Сърбия на позицията Chief Operation Officer и временно ще съчетава и двете длъжности, като в този период ще подпомага организационния растеж на Групата.

Саня Йевджениевич е висш мениджър с широки познания в проектирането и реализацията на успешни стратегии за хора, които да подкрепят целите на бизнеса и постигането на резултати. Преди да се присъедини към Софарма Трейдинг, тя заема позицията Вицепрезидент Човешки ресурси и Организационно развитие в Ahold Delhaize Сърбия.

След като работи няколко години в областта на продажбите и компании от сектора на бързооборотните стоки, през 2002 г. Саня започва професионалното си развитие в доставчик на дребно с хранителни продукти, където заема различни позиции и отговорности. В ролята си на Мениджър Обучения, Саня и нейният екип развиват първия регионален Център за обучения.

От 2004 г. заема позицията Директор Човешки ресурси като изгражда основите на тази функцията, създавайки по-добро работно място, развивайки лидери и печеливша култура, с което превръща Човешките ресурси в стратегически партньор за бизнеса.

Саня Йевджениевич участва в няколко сделки по сливания и придобивания, в това число придобиването на сръбския търговец на дребно с хранителни продукти от Delhaize Group през 2011 г. и сливането му с Ahold през 2016 г.

Тя е магистърска степен по Машиностроене от Белградският университет и Магистър по Управление на човешките ресурси от SDA Bocconi, Милано, Италия.

Софарма Трейдинг АД, част от групата Софарма, е водеща търговска компания в сектора на грижа за здравето. В периода 2009-2018 г. Софарма Трейдинг АД е класирана на I-во място по приходи в сектор „Фармация” на класацията "Капитал Топ 100”.

Софарма Трейдинг е създадена през 2006 г. чрез интеграция на пет дистрибуторски фирми и отбелязва постоянно нарастване на приходите и печалбата като през всички 12 години приходите са нараснали 5 пъти, а печалбата 24 пъти.

Софарма Трейдинг осигурява 100% териториално покритие в България и Сърбия чрез 5 регионални дистрибуционни центъра.. Без аналог на Балканския полуостров са внедрените в центровете на компанията в

София и Варна, автоматизирани системи за складово управление и дистрибуция на лекарства - KNAPP. Софарма Трейдинг е първата българска компания сертифицирана по ISO 9001:2008 за „Добра дистрибуторска практика”.

Портфолиото на компанията включва над 15 000 продукта – лекарства, медицински консумативи, медицинска апаратура и оборудване, хранителни добавки, козметика. Софарма Трейдинг е довереният партньор в предоставянето на цялостни решения във фармацевтичния сектор на над 3000 клиента и над 400 партньора - български и международни компании. 

През 2015 година, Софарма Трейдинг стартира регионалната си експанзия извън България, навлизайки на сръбския пазар. През същата година компанията открива и първите, собствени ритейл обекти на аптечен пазар под марката SOpharmacy Към 2018 г. компанията има водещи позиции на българския пазар и в двата сегмента – търговия на едро и ритейл. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 09.04   193 г. – Септимий Север е обявен за римски император. 1387 г. – Османският владетел Мурад I превзема Солун. 1413 г. – Хенри V е коронован за крал на...