Те застраховаха части от телата си за милиони долари

24.01.2013 | 11:25
по статията работи: Елица Елефтерова
За знаменитостите е съвсем нормално да застраховат ръка или крак, че и други части от телата си. Представяме ви 12 такива случая
<p>Дженифър Лопес</p>

Вероятно сте чували за манията на знаменитостите да застраховат (части от) атрактивните си тела или пръстите на талантливите си ръце. В случай на някакъв инцидент със застрахованата част от тялото, те биха получили стотици милиони (че дори милиарди) долари обезщетение.

Едни от най-известните личности от шоубизнеса, подсигурили се по този начин, са певиците Марая Кери и Дженифър Лопес.

Представяме ви списък със знаменитости, направили си подобни нетрадиционни застраховки:

1. Марая Кери

117407

Снимка: Wikipedia.org

Разбира се, започваме класацията с краката на певицата Марая Кери, които са застраховани за 1 млрд. долара. Застраховката е направена през далечната 2006 година, отчасти заради факта, че тогава Марая тогава става рекламно лице на компанията за ножчета и козметика за бръснене Gillette ("Жилет"). Тя води тяхната кампания, създадена под мотото "Крака на богиня".

2. Дженифър Лопес

117408

Снимка: Wikipedia.org

Латино дивата Дженифър Лопес е застраховала задните си части за “скромната” сума от 300 млн. долара.

3. Кристиано Роналдо

117409

Снимка: Wikipedia.org


Асът на футболния тим "Реал Мадрид” Кристиано Роналдо е застраховал бързитe си крака за сумата от 144 млн. долара.

4. Дейвид Бекъм

117415
Снимка: Wikipedia.org

Сексапилният Дейвид Бекъм е смятан за най-популярния английски футболист. Освен с победите си на терена, той е известен и със своите манекенски заложби. Бекъм е застраховал краката си за 70 млн. долара (по 35 млн. долара за всеки от тях).

5. Брус Спрингстийн

117416
Снимка: Wikipedia.org

Специфичният леко дрезгав глас на популярния през 80-те години на миналия век американски певец Брус Спрингстийн е застрахован за 31.2 млн. долара. Брус Спрингстийн е носител на множество награди, сред които двадесет "Грами", две "Златен глобус" и една "Оскар". В хода на кариерата си е продал над 65 милиона албума в Съединените щати и 120 милиона по целия свят.

6. Джулия Робъртс

117418
Снимка: Wikipedia.org

Вероятно никой от феновете на филмите “Хубава жена”, “Ерин Брокович” и “Яж, моли се и обичай” няма да се изненада, че усмивката на актрисата Джулия Робъртс е застрахована за 30 млн. долара.

7. Даниел Крейг
117420
Снимка: Wikipedia.org

Тялото на Даниел Крейг струва 8 млн. долара. Толкова ще дадат застрахователите в случай на инцидент на актьора, който през последните няколко години успешно се превъплъти в образа на най-популярния таен агент 007 по цялото земно кълбо. 

8. Том Джоунс

117413
Снимка: Wikipedia.org

Може би най-ексцентричната застраховка, правена някога, принадлежи на певеца Том Джоунс. За разлика от колегите си музиканти, които застраховат гласа или ръцете си, певецът е застраховал... космите на гърдите си, и то за сумата от 7 млн. долара.

9. Кайли Миноуг
117419
Снимка: Wikipedia.org

Австралийската актриса и певица Кайли Миноуг, по подобие на пищната Дженифър Лопес, е застраховала задните си части за сумата от 5 млн. долара.

10. Майкъл Флетли

117421

Снимка: Wikipedia.org

Танцьорът от популярния танцов спектакъл “Lord of the Dance” Майкъл Флетли е застраховал краката си за сумата от 40 млн. долара. Освен че е солист на спектакъла, той е и хореограф, актьор и музикант.


11. Кийт Ричардс
117414

Снимка: Wikipedia.org

Китаристът от “Ролинг Стоунс” Кийт Ричардс е застраховал ръцете си за 1.6 млн. долара.

12. Хайди Клум

117417

Снимка: Wikipedia.org

Един от ангелите на производителя на бельо "Victoria's secrets" - Хайди Клум, която нашумя и покрай брака и развода си с певеца Сийл, е застраховала краката си за 2,2 млн. долара. Интересен факт е, че десният крак на моделката е оценен на 1,2 млн. долара заради малкия белег на него, станал нещо като "запазена марка" а левият ѝ крак струва "само" 1 млн. долара.

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Оцени статията:
5.00/3
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...