Фърги
Снимка: Guliver/Getty Images
Сексапилната вокалистка на The Black Eyed Peas никога не пропуска своята дневна доза органичен… ябълков оцет. Неотдавна тя споделя пред лайфстайл списанието Glamour, че всеки ден приема по две супени лъжици от него.
„По някаква причина усещам разликата на стомаха си”, уверява Фърги. „Просто се доверих на своя треньор и споделям тайната си”.
Други известни почитателки на оцета са Меган Фокс и Синди Кроуфърд.
Чарлз Дарвин
Приносът на Чарлз Дарвин към познанията на човечеството за видовото разнообразие е безспорен. Малко известен факт е, че изследователят е опитвал на вкус голяма част от представителите на видовете, които е откривал и които така са го удивявали.
Докато учи в университета „Кеймбридж”, Дарвин се присъединява в местния гастрономски клуб. Една от мисиите на неговите членове била да изядат колкото е възможно повече редки животни.
Хю Хефнър
Снимка: Guliver/Getty Images
Създателят на Playboy осигурява на своите модели каквато храна си пожелаят, като ги води на скъпи и луксозни ресторанти. Той самият обаче консумира само това, което личният му готвач е сготвил.
„Момичетата избират от менюто, но моето е готово тогава, когато от имението ми изпратят агнешка пържола и печени картофи”, разказва Хю.