Наредба № 11 от 15.05.2007 г. за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за условията и реда за одобряване и изменение на одобрените операционни програми

Министерство на земеделието и горите

Държавен вестник брой: 42

Година: 2007

Орган на издаване: Министерство на земеделието и горите

Дата на обнародване: 01.06.2007

Глава първа
ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Чл. 1. С тази наредба се уреждат:
1. условията, които се определят от държавите членки, и редът за признаване на организации на производители и за временно признаване на групи производители;
2. съдържанието и редът за прилагане на плана за изпълнение на изискванията за признаване от временно признати групи производители;
3. условията за членуване на непроизводители в признати организации на производители;
4. условията и редът за признаване на асоциации на организации на производители на пресни плодове и зеленчуци;
5. условията и редът за одобряване и изменение на одобрените операционни програми;
6. дейностите и разходите, които могат да се включват в операционните програми на признатите организации на производители.

Чл. 2. Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, одобрява операционните програми на признатите организации на производители на пресни плодове и зеленчуци.

Глава втора
УСЛОВИЯ ЗА ПРИЗНАВАНЕ

Чл. 3.
(1) Организация на производители на плодове и зеленчуци може да бъде кооперация, събирателно дружество или дружество с ограничена отговорност.
(2) В организациите на производители на плодове и зеленчуци могат да членуват и физически и юридически лица, които не са производители на плодове и зеленчуци, но тяхната дейност е свързана с основния предмет на дейност на организацията. Членовете, които не са производители на плодове и зеленчуци, нямат право:
1. на глас при вземане на решения, свързани с операционните програми на организацията;
2. да ползват средства от операционния фонд на организацията.
(3) Асоциация на организации на производители по смисъла на Регламент на Комисията № 1432/2003 може да бъде събирателно дружество, дружество с ограничена отговорност или кооперативен съюз.
(4) В асоциации на организации на производители на плодове и зеленчуци могат да членуват и юридически лица, които не са признати организации на производители на плодове и зеленчуци, при условията на чл. 9, ал. 3 от Регламент № 1432/2003.
(5) При вземане на решения в дружество по ал. 1 всеки член може да притежава не повече от 20% от гласовете.

Чл. 4. Организацията на производители на плодове и зеленчуци може да бъде призната за реализация на един или повече видове продукти, произведени от нейните членове.

Чл. 5.
(1) Организациите на производители на плодове и зеленчуци се признават, когато:
1. отговарят на изискванията по чл. 11 от Регламент на Съвета № 2200/96;
2. устройственият акт на организацията изисква минимален срок за членуване не по-кратък от три години и прекратяването на членството с писмено предизвестие със срок не по-кратък от една година;
3. имат не по-малко от 7 членове;
4. членовете на организацията всяка година предлагат на пазара продукция на стойност не по-малко от левовата равностойност на 100 000 евро;
5. водят счетоводство за дейността, за която са признати, по реда на Закона за счетоводството;
6. не включат в управителните си органи лица, които са осъдени с влязла в сила присъда за престъпление против собствеността или стопанството, освен ако са реабилитирани, и да не са лишени от правото да упражняват търговска дейност или да заемат ръководна, отчетническа или материалноотговорна длъжност.
(2) Стойността на предлаганата на пазара продукция по ал. 1, т. 4 се изчислява през първата година от създаване на организацията на производители като сбор от стойността на предлаганите на пазара от отделните членове плодове и зеленчуци, а от втората година - като стойност на предлаганите на пазара плодове и зеленчуци от организацията.
(3) Производителят може да бъде подпомаган за всеки отделен вид плодове или зеленчуци като член само на една организация на производители.

Чл. 6.
(1) Организация на производители на плодове и зеленчуци, която не отговаря на изискванията по чл. 5, ал. 1, т. 3 и 4, може да получи временно признаване за срок до 5 години като група производители.
(2) Временно признаване може да получи организация на производители, която има поне 4 членове и годишен оборот не по-малък от левовата равностойност на 50 000 евро.

Чл. 7.
(1) За получаване на временно признаване организацията представя план за изпълнение изискванията по чл. 5, ал. 1, т. 3 и 4. Продължителността на плана е не повече от 5 години, а на отделните мерки в него - не повече от една година.
(2) Планът по ал. 1 задължително включва:
1. продължителност и цели;
2. състояние на организацията - брой на членовете, производство, търговия и инфраструктура към момента на изготвянето му;
3. мерките за постигане на целите, посочени за всяка година, и необходимите средства за тяхното осъществяване.
(3) Министърът на земеделието и горите със заповед назначава комисия, която проверява представения план, включително чрез инспекция на място, относно:
1. точността на информацията, представена в него;
2. търговската и техническата обоснованост на предвидените мерки и финансовата обезпеченост на тяхното изпълнение.
(4) В тримесечен срок от представяне на плана комисията по ал. 3 дава становища по него, въз основа на което министърът на земеделието и горите със заповед:
1. одобрява плана и признава групата производители;
2. променя плана, когато той не отговаря на изискванията по ал. 2 и/или ал. 3, т. 3 и признава групата производители;
3. отказва временно признаване на организацията.
(5) В едномесечен срок от издаване на заповедта по ал. 4 Министерството на земеделието и горите уведомява Европейската комисия за признаването на групата производители съгласно чл. 17, ал. 5 от Регламент на Комисията № 1432/2003.
(6) Министерството на земеделието и горите ежегодно проверява и оценява изпълнението на плана по ал. 2. След всяка година от изпълнението на плана групата производители е длъжна в четиримесечен срок да представи в Министерството на земеделието и горите счетоводен баланс за предходната година.
(7) Групите производители могат да искат изменение на одобрените планове по отношение на мерките и средствата по ал. 2, т. 3 за следващата година, ако предложените изменения съответстват на одобрените цели и продължителност на плана по ал. 2, т. 1. Предложените изменения на плановете се одобряват по реда на ал. 3 и 4.
(8) Групата производители на плодове и зеленчуци, която е получила временно признаване, може да кандидатства за признаване по глава трета преди изтичане срока на временното признаване.

Чл. 8.
(1) Признават се асоциации на организации на производители на плодове и зеленчуци, които отговарят на следните изисквания:
1. създадени са от две или повече признати организации на производители на плодове и зеленчуци, които участват в тяхното управление;
2. разполагат с информация за произвежданата и реализираната от техните членове продукция;
3. нямат господстващо положение на пазара по смисъла на чл. 17 от Закона за защита на конкуренцията;
4. имат не по-малко от двама членове;
5. изготвят счетоводен отчет за дейностите, които са им делегирани от техните членове, по реда на Закона за счетоводството;
6. не включат в управителните си органи лица, които са осъдени с влязла в сила присъда за престъпление против собствеността или стопанството, освен ако са реабилитирани, и да не са лишени от правото да упражняват търговска дейност или да заемат ръководна, отчетническа или материалноотговорна длъжност.
(2) Организациите на производители на плодове и зеленчуци могат да делегират на асоциациите, в които членуват, изпълнението на част от техните функции, включително изпълнението на част от дейностите от операционните програми по чл. 44 от Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз.

Глава трета
РЕД ЗА ПРИЗНАВАНЕ

Чл. 9.
(1) Организациите на производители на плодове и зеленчуци и асоциациите на организации на производители на плодове и зеленчуци подават в Министерството на земеделието и горите заявления за признаване по образец съгласно приложение № 1.
(2) Заедно със заявлението по ал. 1 организациите на производители представят и:
1. копие от съдебното решение за вписване и удостоверение за актуално състояние на организацията;
2. устройствения акт;
3. вътрешния правилник за дейността на организацията;
4. документ за регистрация по ЕИК - единен идентификационен код (код по БУЛСТАТ);
5. последния счетоводен отчет с всички приложения към него или начален счетоводен баланс;
6. списък на членовете на организацията;
7. удостоверение от съда, че организацията не е в производство по несъстоятелност;
8. свидетелства за съдимост на членовете на управителния орган на организацията;
9. справка-декларация по образец съгласно приложение № 2 за годишната стойност на предлаганата на пазара от членовете на организацията продукция към датата на подаване на заявлението за признаване;
10. декларация от членовете на организацията, че за всеки отделен вид плодове или зеленчуци членуват само в една организация на производители;
11. пълномощно с нотариално заверен подпис - когато заявлението се подава от пълномощник.
(3) Заедно със заявлението по ал. 1 асоциациите на организации на производители представят:
1. копие от съдебното решение за вписване и удостоверение за актуално състояние на асоциацията;
2. устройствения акт;
3. документ за регистрация по ЕИК - единен идентификационен код (код по БУЛСТАТ);
4. списък на членовете на асоциацията;
5. удостоверение от съда, че асоциацията не е в производство по несъстоятелност;
6. декларация, че асоциацията няма господстващо положение на пазара по смисъла на чл. 17 от Закона за защита на конкуренцията;
7. свидетелства за съдимост на членовете на управителния орган на асоциацията;
8. пълномощно с нотариално заверен подпис - когато заявлението се подава от пълномощник.
(4) Когато представените документи са нередовни, на заявителя се изпраща съобщение да отстрани нередовностите в 7-дневен срок по реда на Гражданския процесуален кодекс. Ако в определения срок от получаване на съобщението заявителят не отстрани нередовностите, заявлението се оставя без разглеждане.
(5) Министърът на земеделието и горите със заповед назначава комисия, която извършва проверка съгласно чл. 6 от Регламент на Комисията № 1432/2003 и дава становище по признаването на организацията на производители или на асоциацията на организации на производители.

Чл. 10.
(1) В тримесечен срок от подаване на заявлението по чл. 9, ал. 1 или в едномесечен срок от изтичане на срока за временно признаване по чл. 6, ал. 1 министърът на земеделието и горите със заповед признава организацията на производители или асоциацията на организации на производители или прави мотивиран отказ.
(2) Достоверността на заявените данни от организациите на производители или асоциацията на организации на производители се констатира от Министерството на земеделието и горите чрез извършването на периодични проверки на място за установяване на съответствието им с изискванията по чл. 3, 4, 5 и 8. Всяка година се проверяват най-малко 30 % от признатите организации на производители и асоциации на организации на производители. Всяка призната организация на производители и асоциация на организации на производители се проверява най-малко веднъж на 5 години.
(3) Когато се установи, че организацията на производители или асоциацията на организации на производители не отговаря на изисквания по чл. 3, 4, 5 и 8 и несъответствията не бъдат отстранени в 6-месечен срок, признаването й се отменя със заповед на министъра на земеделието и горите.

Чл. 11.
(1) Министерството на земеделието и горите уведомява Европейската комисия за проверките, извършени съгласно ал. 2 и 3, и за взетите мерки.
(2) Министерството на земеделието и горите оказва съдействие на представителите на Европейската комисия, които проверяват спазването на изискванията за признаване и дейността на признатите организации на производители, групи производители и асоциации на организации на производители.
(3) Министерството на земеделието и горите предоставя при поискване на Разплащателната агенция актуална информация за признатите организации на производители, временно признатите групи производители и асоциации на организации на производители на плодове и зеленчуци.

Чл. 12. Министърът на земеделието и горите издава заповед за заличаване вписването на организацията на производители, групата производители или асоциацията на организации на производители въз основа на писмена молба от управителния орган при прекратяване на юридическото лице, при обявяване в несъстоятелност на организацията или когато тя е призната въз основа на невярна информация или при признаването е извършено закононарушение, установени по съдебен ред.

Чл. 13. Отказите по чл. 7, ал. 4, т. 3 и чл. 10, ал. 1 и заповедите по чл. 12 могат да се обжалват по реда на Административно-процесуалния кодекс пред Върховния административен съд.

Чл. 14.
(1) На признатите организации на производители или асоциацията на организации на производители на плодове и зеленчуци се издава удостоверение по образец съгласно приложение № 3.
(2) На групите производители на плодове и зеленчуци, получили временно признаване, се издава свидетелство по образец съгласно приложение № 4.

Чл. 15. По реда на тази глава се признават и организации на производители и асоциации на организации на производители на плодове и зеленчуци, в които членуват производители или организации на производители от други държави - членки на Европейския съюз, когато седалището на организацията или асоциацията се намира на територията на Република България.

Чл. 16. Министерството на земеделието и горите уведомява Европейската комисия за всички заповеди, издадени по чл. 10, ал. 1 и чл. 12, в срок до 2 месеца от тяхното издаване.

Глава четвърта
УСЛОВИЯ И РЕД ЗА ОДОБРЯВАНЕ И ИЗМЕНЕНИЕ НА ОПЕРАЦИОННИ ПРОГРАМИ И ДЕЙНОСТИ И РАЗХОДИ, КОИТО МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТЯХ

Чл. 17. Признатите организации на производители на плодове и зеленчуци могат да кандидатстват за финансово подпомагане, като създадат операционен фонд и представят в Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, операционна програма, съгласно изискванията на Регламент на Съвета № 2200/96 и Регламент на Комисията № 1433/2003.

Чл. 18.
(1) Максималният размер на годишната помощ за организациите на производители, определен в чл. 15, ал. 5 на Регламент № 2200/96, се изчислява въз основа на стойността на продукцията, която са реализирали на пазара през референтен период, предложен от тях.
(2) Организациите на производители предлагат на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, един от следните референтни периоди:
1. от 1 януари до 31 декември на предпоследната година преди годината, през която започва изпълнението на операционната програма;
2. от 1 юли на предпоследната година до 30 юни на последната година преди годината, през която започва изпълнението на операционната програма.
(3) Организациите на производители могат да искат промяна на референтния период по ал. 2 само преди да е започнало изпълнението на операционната програма, с мотивирано заявление до Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция.

Чл. 19.
(1) Организациите на производители създават операционни фондове чрез:
1. влагане на собствени средства, получени от продажбата на продукцията на своите членове от плодове и зеленчуци, за които са признати;
2. събиране на членски внос или на други вноски от техните членове, предвидени в устава, в учредителния или в дружествения договор на кооперацията или дружеството.
(2) Организациите на производители водят счетоводен баланс за създадения операционен фонд, което позволява идентифициране на всички приходи и разходи.
(3) Организацията на производители осигурява ежегодна проверка на счетоводството по ал. 2 от експерт-счетоводители. Организацията на производители изпраща доклада на експерт-счетоводителите на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция.

Чл. 20.
(1) Организациите на производители изготвят операционните си програми съгласно чл. 8 и чл. 9 от Регламент № 1433/2003.
(2) Организациите на производители могат да включват в операционните си програми дейностите и разходите, предвидени в приложение I на Регламент № 1433/2003, както и дейности и разходи, свързани със:
1. използване на възобновяеми енергийни източници и енергоспестяващи инвестиции;
2. закупуване, наемане и/или инсталиране на нови машини, съоръжения и оборудване за производство, заготовка, опаковане и съхранение на плодове и зеленчуци, необходими за постигане целите на операционната програма;
3. строителство и обновяване на сгради или други недвижими активи, използвани за постигане целите на операционната програма.
(3) В операционните програми задължително се включват дейности, насочени към опазване на околната среда и към насърчаване потреблението на плодове и зеленчуци от младите консуматори на национално или регионално ниво.
(4) Забранява се включването в операционните програми на дейностите и разходите, предвидени в Приложение II на Регламент № 1433/2003, както и за придобиване на оборудване втора употреба.
(5) В операционните програми се посочват дейностите, чието изпълнение организацията на производители е делегирала съгласно чл. 8, ал. 2, на призната асоциация на организации на производители, в която членува.

Чл. 21.
(1) Организациите на производители представят в Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, изготвените операционни програми най-късно до 1 октомври на годината, предшестваща тази, през която те ще се изпълняват.
(2) Организациите на производители могат да поискат изменения на оперативните програми по ал. 1 съгласно чл. 14 от Регламент № 1433/2003 най-късно до 15 октомври на годината, предшестваща тази, през която те ще се изпълняват.

Чл. 22.
(1) По време на изпълнението на операционните програми организациите на производители могат да искат следните изменения в тях за съответната година:
1. частично изпълнение на операционната програма;
2. превишаване на годишните разходи до 20% за отделните дейности, включени в програмата, с изключение на разходите за изтегляне на плодове и зеленчуци от пазара;
3. да включват веднъж годишно нови мерки в оперативната програма, като общите разходи за тези мерки не трябва да превишават 20% от сумата, одобрена за годината.
(2) По време на изпълнението на операционните програми организациите на производители могат с разрешение на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, да делегират чрез договор изпълнението на определени дейности на призната асоциация на организации на производители, в която членуват. Разходите по делегираните дейности се финансират от операционния фонд на съответната организация на производители.
(3) Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, със заповед на изпълнителния директор разрешава или отказва измененията по ал. 1 и 2 въз основа на заявление от организацията на производители, към което се прилагат документи, показващи нуждата от тях. Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, уведомява организацията на производители за взетото решение в едномесечен срок от подаване на заявлението.
(4) Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, със заповед на изпълнителния директор отказва измененията по ал. 1 и 2, когато не съответстват на целите на операционната програма или налагат увеличение на операционния фонд с повече от 20%.

Чл. 23. Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, изплаща помощта, за която е получила заявление за плащане по чл. 19 от Регламент № 1433/2003, най-късно до 31 август на годината, следваща годината на изпълнение на програмата.

Чл. 24. Когато организация на производители в изпълнение на операционна програма направи инвестиция в стопанството на свой член и той напусне организацията преди изтичане на амортизационния срок на инвестицията и тя не може да бъде върната на организацията, е длъжен да й плати остатъчната стойност на инвестицията към датата на напускане.

Чл. 25. Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, докладва на Европейската комисия информацията, уредена в чл. 26 от Регламент № 1433/2003.

Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на тази наредба:
1. "Плодове и зеленчуци" са продуктите, изброени в чл. 1, ал. 2 от Регламент 2200/96.
2. "Производители на плодове и зеленчуци" са физическите или юридическите лица, които произвеждат пресни плодове и/или зеленчуци, предназначени за продажба.
3. "Пряка производствена дейност" е дейността по отглеждането на плодове или зеленчуци с цел продажба на произведената продукция.
4. "Предлагана на пазара продукция" е продукцията, реализирана на пазара, както и продукцията, изтеглена от пазара по реда на Регламент 2200/96.
5. "Група производители" е временно призната, съгласно изискванията на чл. 6, организация на производители на плодове и зеленчуци.

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 2.
(1) Организациите на производители на плодове и зеленчуци, признати до влизане в сила на наредбата, подават в Министерството на земеделието и горите справка-декларация по чл. 9, ал. 2, т. 9 в двумесечен срок от влизане в сила на наредбата.
(2) Организациите на производители на плодове и зеленчуци, които са подали документи за признаване преди влизане в сила на наредбата, се признават съгласно нейните изисквания.

§ 3. Отменя се Наредба № 24 от 2001 г. за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци (обн., ДВ, бр. 69 от 2001 г.; изм., бр. 36 и 110 от 2002 г., бр. 85 от 2004 г.).

§ 4. Наредбата се издава на основание чл. 43, ал. 3 и чл. 44, ал. 2 от Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз.

Приложение № 1
към чл. 9, ал. 1
I. Образец на заявление за признаване на организация на производители на плодове и зеленчуци

До

Министъра на земеделието

и горите

ЗАЯВЛЕНИЕ

от .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ,

(трите имена по лична карта)

ЕГН .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..,
длъжност .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..,

(управител, председател или друга)

на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .

(фирма на дружеството или кооперацията)

със седалище в гр. (с.) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ,

(населено място)

адрес на управление: .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .,

(улица № , ж.к., бл., вх. , ап.)

с предмет на дейност .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .,

район на дейност .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..,

(област/и)

регистриран по фирмено дело № .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. /.. .. .. .. .. .. .. .. г.
по описа на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. съд,
ЕИК - единен идентификационен код (код по БУЛСТАТ) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
Уважаеми господин Министър,
Моля представляваната от мен кооперация/дружество да бъде призната/временно призната за организация на производители на плодове и зеленчуци съгласно чл. 9, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за операционните програми.
Към заявлението прилагам следните документи:
1. копие от съдебното решение за вписване и удостоверение за актуално състояние на организацията;
2. устройствения акт;
3. вътрешния правилник за дейността на организацията;
4. документ за регистрация по ЕИК - единен идентификационен код (код по БУЛСТАТ);
5. последния счетоводен отчет с всички приложения към него или начален счетоводен баланс;
6. списък на членовете на организацията;
7. удостоверение от съда, че организацията не е в производство по несъстоятелност;
8. свидетелства за съдимост на членовете на управителния орган на организацията;
9. справка-декларация по чл. 9, ал. 2, т. 9 за годишната стойност на предлаганата на пазара от членовете на организацията продукция;
10. декларация от членовете на организацията, че за всеки отделен вид плодове или зеленчуци членуват само в една организация на производители.

Дата: .. .. .. .. .. .. .. .

Заявител: .. .. .. .. .. .. .. .. .

II. Образец на заявление за признаване на асоциация на организации на производители на плодове и зеленчуци
До
Министъра на земеделието
и горите

ЗАЯВЛЕНИЕ

от .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ,

(трите имена по лична карта)

ЕГН .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..,
длъжност .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..,

(управител, председател или друга)

на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .

(фирма на дружеството или сдружението)

със седалище в гр. (с.) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ,

(населено място)

адрес на управление: .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .,

(улица № , ж.к., бл., вх. , ап.)

с предмет/цел на дейност .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ,
район на дейност .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..,

(област/и)

регистриран по фирмено дело № .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. /.. .. .. .. .. .. .. .. г.
по описа на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. съд,
ЕИК - единен идентификационен код (код по БУЛСТАТ) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
Уважаеми господин Министър,
Моля представляваното от мен дружество/сдружение да бъде признато за асоциация на организации на производители на плодове и зеленчуци съгласно чл. 9, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за операционните програми.
Към заявлението прилагам следните документи:
1. копие от съдебното решение за вписване и удостоверение за актуално състояние на организацията;
2. устройствения акт;
3. документ за регистрация по БУЛСТАТ;
4. списък на членовете на организацията;
5. удостоверение от съда, че организацията не е в производство по несъстоятелност;
6. свидетелства за съдимост на членовете на управителния орган на организацията;
7. декларация, че организацията няма господстващо положение на пазара по смисъла на чл. 17 от Закона за защита на конкуренцията.

Дата: .. .. .. .. .. .. .. .

Заявител: .. .. .. .. .. .. .. .. .
Приложение № 2
към чл. 9, ал. 2, т. 9

СПРАВКА-ДЕКЛАРАЦИЯ

за годишната стойност на предлаганата на пазара от членовете на организацията продукция
Долуподписаният (та) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .

(име, презиме, фамилия)

с л. к. № .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .., издадена от .. .. .. .. .. .. .. .. на .. .. .. .. .. .. .. .,
ЕГН .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .., адрес: .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ,
в качеството си на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .

(представляващ, управител)

на фирма .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .

(наименование на фирмата)

ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ:

Годишната стойност на предлаганата на пазара от долупосочените поименно членове на организацията продукция отговаря на изискванията на Наредбата за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за операционните програми и е в размер .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . лв.
Известна ми е наказателната отговорност по чл. 313 от НК за предоставени от мен неверни данни.

Дата .. .. .. .. .. .. .. .. .. .

Декларатор : .. .. .. .. .. .. .. .

Гр. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . (подпис)
Забележка. "Поименно" означава, че имената на всеки член на организацията се изписват заедно с годишния му оборот.

Приложение № 3
към чл. 14, ал. 1

I. Удостоверение на призната организация на производители на плодове и зеленчуци

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

И ГОРИТЕ

УДОСТОВЕРЕНИЕ

№ .. .. ../.. .. г.

На основание Наредбата за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за операционните програми със заповед № .. .. .. /.. .. .. г.

Е ПРИЗНАТА

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(фирма, седалище и адрес на управление)

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(ЕИК - единен идентификационен код

(код по БУЛСТАТ)

за организация на производители на плодове и зеленчуци на следните продукти:
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..,

(изброяват се видовете плодове и зеленчуци)

с район на дейност: .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(посочва се областта/областите)

Организацията е вписана в регистъра на организациите на производители на плодове и зеленчуци под № .. .. ../.. .. г.

Дата: .. .. .. .. .. .. .. .

Длъжностно лице: .. .. .. .. .. .. .

II. Удостоверение на призната асоциация на организации на производители на плодове и зеленчуци

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

И ГОРИТЕ

УДОСТОВЕРЕНИЕ

№ .. .. ../.. .. г.

На основание Наредбата за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за операционните програми със заповед № .. .. ../.. .. .. г.

Е ПРИЗНАТА

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(фирма, седалище и адрес на управление)

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(ЕИК - единен идентификационен код

(код по БУЛСТАТ)

за асоциация на организации на производители на плодове и зеленчуци с
район на дейност: .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(посочва се областта/областите)

Асоциацията е вписана в регистъра на организациите на производители на плодове и зеленчуци под № .. .. .. .. .. .. .. .. ../.. .. .. г.

Дата: .. .. .. .. .. .. Длъжностно лице: .. .. .. .. .. ..

Приложение № 4
към чл. 14, ал. 2

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

И ГОРИТЕ

СВИДЕТЕЛСТВО

№ .. .. ../.. .. г.

На основание Наредбата за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за операционните програми със заповед № .. .. ./.. .. . г.

Е ВРЕМЕННО ПРИЗНАТА

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .

(пълно наименование, адрес на юридическото лице)

и регистрационен номер
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ,

(ЕИК - единен идентификационен код

(код по БУЛСТАТ)

регистрирано в търговския регистър при .. .. .. .. .. .. съд по ф.д. .. .., рег. .. .., том .. .., стр. .. .., партида .. .. .. .. ., за организация на производители на плодове и зеленчуци на следните продукти:
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..,

(изброяват се видовете плодове и зеленчуци)

с район на дейност: .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(посочва се областта/областите)

срок на признаване:.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(посочва се срокът по чл. 7, ал. 1)

Организацията е вписана в регистъра на организациите на производители на плодове и зеленчуци под № .. .. ../.. .. г.

Дата: .. .. .. .. .. Длъжностно лице: .. .. .. .. ..
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив