Наредба № 2 за материално стимулиране на обществените възпитатели

МС

Държавен вестник брой: 110

Година: 2003

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 16.04.2004

Чл. 1. С тази наредба се уреждат случаите и редът за материалното стимулиране на обществените възпитатели, определени от местните комисии по чл.41 от Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ЗБППМН).

Чл. 2. (Изм., ДВ, бр. 110 от 2003 г.) На обществените възпитатели, изпълнили задълженията си по чл.43 ЗБППМН и представили на местните комисии за БППМН отчет за дейността си, се изплащат възнаграждения в размер до 110 лв. месечно.

Чл. 3. Възнаграждението по чл. 2 се изплаща от общината (района) или от кметството със заповед на кмета по предложение на председателя на местната комисия.

Чл. 4. При определяне на размера на възнаграждението на обществения възпитател се вземат предвид броят на децата, с които е работил през изминалите месеци, положеният от възпитателя труд, трудностите при работата с децата и постигнатите резултати.

Чл. 5.
(1) Средствата за изплащане на възнагражденията са разчетени по бюджета на общината (района) за съответната година.
(2) Контролът по разходването на средствата за възнаграждения по чл. 2 се упражнява от управленията "Финанси" към съответната община.

Заключителни разпоредби

§ 1. Тази наредба се издава на основание чл.46 от Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

§ 2. Наредбата отменя Наредба N: 1 на Министерството на правосъдието и Министерството на финансите за материално стимулиране на обществените възпитатели (обн., ДВ, бр. 76 от 1980 г.; изм. и доп., бр. 13 от 1991 г. и бр. 23 от 1993 г.).

§ 3. Наредбата влиза в сила от обнародването й в "Държавен вестник".

Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив