Наредба № 9 от 25 ноември 2003 г. за реда, начина и сроковете за предоставяне на информация за състоянието и движението на дълга на общините и социалноосигурителните фондове

МФ

Държавен вестник брой: 106

Година: 2003

Орган на издаване: МФ

Дата на обнародване: 07.09.2005

Чл. 1. С тази наредба се уреждат редът, начинът и сроковете за предоставяне на информация за състоянието и движението на дълга на общините и социалноосигурителните фондове.

Чл. 2. Общините предоставят ежемесечно информация за дълга в обращение и за издадени от тях гаранции след попълване на модул “Общински дълг” (LSIS), който представлява програмен продукт, предназначен за автоматизиране на дейностите по събиране, обработка и анализ на информацията за структурата и размера на общинския дълг. В модула се вписват:
1. наименованието на общината и датата, към която се подава информацията (последният ден на отчетния месец);
2. информация за размера на общинския дълг и издадените гаранции към края на предходния месец (колона № 2);
3. информация за извършените усвоявания по дълга и за издадените гаранции през отчетния месец (колона № 4);
4. информация за извършените погашения (плащания по главници) по дълга и по активирани общински гаранции през отчетния месец (колона № 6);
5. информация за размера на общинския дълг и издадените гаранции към края на отчетния месец (колона № 7).

Чл. 3. Социалноосигурителните фондове предоставят ежемесечно информация за дълга в обращение и за издадени от тях гаранции след попълване на образец съгласно приложението. В приложението се вписват:

1. наименованието на социалноосигурителния фонд и датата, към която се подава информацията (последният ден на отчетния месец);
2. информация за размера на дълга и издадените гаранции към края на предходния месец (колона № 2);
3. информация за извършените усвоявания по дълга и за издадените гаранции през отчетния месец (колона № 3);
4. информация за извършените погашения (плащания по главници) по дълга и по активирани гаранции през отчетния месец (колона № 4);
5. информация за размера на дълга и издадените гаранции към края на отчетния месец (колона № 5).

Чл. 4. Информацията по чл. 2 се предоставя в Министерството на финансите - дирекция “Държавен дълг”, като след попълване на модул “Общински дълг” (LSIS) общините изпращат информацията във вид на електронен документ, подписан с универсален електронен подпис, изпратен по електронен път чрез използване на електронна поща.

Чл. 5. Информацията по чл.3 се предоставя в Министерството на финансите - дирекция “Държавен дълг”, като социалноосигурителните фондове изпращат информацията на хартиен носител с придружително писмо, подписано от директор и главен счетоводител.

Чл. 6. Общините и социалноосигурителните фондове предоставят информацията по чл. 2 и 3 ежемесечно, в срок до 5 работни дни след изтичане на отчетния месец.

Чл. 7. При липса на поет дълг и издадени гаранции, както и при липса на извършени усвоявания и плащания по вече поет дълг, общините и социалноосигурителните фондове уведомяват Министерството на финансите - дирекция “Държавен дълг”, съгласно изискванията и сроковете по чл. 2 - 6.

Чл. 8.
(1) До снабдяване на общинската администрация с универсални електронни подписи общините изпращат информацията по чл. 2 и на хартиен носител с придружително писмо, подписано от кмета и главния счетоводител.
(2) Министърът на финансите определя датата, от която предоставянето на информацията по чл.2 на хартиен носител ще бъде преустановено, и уведомява за това общините. Заключителна разпоредба

Параграф единствен. Наредбата се издава на основание чл.40 от Закона за държавния дълг. Приложение
към чл. 3 СПРАВКА
за структурата и размера на дълга на ............
към ................................

Структура Размер на дълга към края на предходния месец Усвоени средства през отчетния месец Извършени погашения (по главници) през отчетния месец Размер на дълга към края на отчетния месец
1 2 3 4 5
I. Вътрешен дълг
и гаранции (т. 1 + т. 2)
1. Дълг (1.1 + 1.2 +
+ 1.3 + 1.4)
1.1. Заеми от сметки и фондове със
социално предназначение
1.2. Заеми от
републиканския бюджет
1.3. Активирани
гаранции
1.4. Други заеми
2. Издадени
гаранции
II. Външен дълг
и гаранции
(т. 1 и т. 2)*
1. Дълг (1.1 +
+ 1.2 + 1.3)*
1.1. Заеми от банки
и други финансови институции*
1.2. Активирани
общински
гаранции*
1.3. Други заеми*
2. Издадени
гаранции*
III. Общ размер
на дълга и
гаранциите
(т. I + т. II)
* Дългът, деноминиран във валута, както и извършените погашения и усвоявания по него следва да се дават само в оригинална валута (посочва се видът на валутата), по отделни заеми.
Дата: ......................... Изготвил:
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив