Зам.-кметът на София по правните и административните въпроси поема и строителството

08.10.2024 | 11:30
по статията работи: econ.bg
Кметът Васил Терзиев направи размествания в ресорите на заместниците си поради липсата на зам.-кмет по ключовия за София ресор Обществено строителство
Зам.-кметът на София по правните и административните въпроси поема и строителството
Снимка: под лиценза на creative commons

Кметът Васил Терзиев направи размествания в ресорите на заместниците си поради липсата на зам.-кмет по ключовия за София ресор Обществено строителство. Заради подготовката на бюджет 2025 и разработването на нова финансова политика Иван Василев, който съвместяваше финанси, здравеопазване и строителство, ще се съсредоточи главно върху финансите. Строителството се поема от зам.-кмета по направление "Правен и административен контрол" Никола Лютов, става ясно от съобщение на пресцентъра на Столичната община.

Промените в отговорностите за секторите в екипа са направени след прецизен анализ на нуждите от развитие на две от ключовите направления в общината, казва Терзиев. Лютов ще се заеме със задачата да приключи строителния сезон и да проследи изпълнението на договорите да е в срок. По думите му направлението е фокусирано в подготовката и обявяването на нови обществени поръчки, което поражда необходимост от детайлен анализ и промяна на проектите на договори. "Целта е да се осуетят некачествено изпълнение в бъдеще и защитата на интереса на общината и жителите ѝ, които са наш основен приоритет", коментира Никола Лютов, цитиран от пресцентъра на Столичната община. 

София няма титуляр за ключовия ресор Обществено строителство от април, когато Иван Матов подаде оставка по лични причини. Разместването веднага предизвика коментари от опозицията в социалните мрежи, защото Лютов е юрист по образование и няма опит в строителството.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 08.10   927 г. – С тържествена сватбена церемония в Константинопол е сключен бракът между византийската принцеса Мария Лакапина и българския цар Петър I. 927 г. –...