Земеделците получават 200 млн. обезщетение от т.нар. "украинска помощ"

10.10.2024 | 13:10
по статията работи: econ.bg
Земеделските производители, засегнати от вноса на аграрни култури от Украйна, ще получат отпуснатите от правителството 200 млн. лв. обезщетение от т.нар. "украинска помощ"
Земеделците получават 200 млн. обезщетение от т.нар. "украинска помощ"
Снимка: под лиценза на creative commons

Земеделските производители, засегнати от вноса на аграрни култури от Украйна, ще получат отпуснатите от правителството 200 млн. лв. обезщетение от т.нар. "украинска помощ".  

За възможностите и сроковете за изплащане на останалите 125 млн.лв. от договорените средства, земеделците ще разговарят във Финансовото министерство с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова и със земеделския министър Георги Тахов.

В понеделник, на среща с ресорния министър, производителите получиха само уверение, че парите ще бъдат изплатени до края на ноември и настояха за личната гаранция на Петкова. 

След разговорите в Министерството на земеделието в понеделник стана ясно, че правителството е изпратило нотификация до ЕК за изплащането на цялата сума в размер на 325 млн. лв. на земеделските производители, които търпят щети от украинския внос. Земеделците обаче настояха за конкретен ангажимент и поискаха срещата с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова да се проведе още през тази седмица. 

На срещата в Министерството на финансите днес ще присъстват двамата министри и представители на всички земеделски производители, засегнати от украинския внос.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 10.10   732 г. – Битката при Поатие: Близо до Поатие, Франция, майордомът на Меровингите – крале на франките, Карл Мартел разбива голяма армия на маврите и по този...