Какво ще следят инвеститорите тази седмица

09.07.2018 | 11:10
по статията работи: econ.bg
Първите данни от Европа, ще дойдат от Швейцария и ще са свързани с нивото на безработица. То се очаква да се е повишило с 0.1 процентен пункт до 2.5%
Какво ще следят инвеститорите тази седмица
Снимка: БГНЕС

Първият ден на новата седмица стартира с данните за текущата сметка в Япония. Отчетен бе излишък в размер на 1938 млрд. японски йени, което превиши с много очакванията за излишък от 1240 милиарда йени.

Малко по-късно от страната на изгряващото слънце ще бъдат оповестени още данните за икономическите очаквания и текущите условия на  Economy Watchers.

Първите данни от Европа, ще дойдат от Швейцария и ще са свързани с нивото на безработица. То се очаква да се е повишило с 0.1 процентен пункт до 2.5%. Следват данните за вноса, износа, търговския баланс и текущата сметка на Германия.

Половин час преди обяд, реалност ще станат данните за индекса на инвеститорското доверие Sentix за еврозоната. 

Точно в 16:00 часа, ще видим решението на израелската централна банка относно лихвите в страната и данните за инфлацията в Мексико. От САЩ ще липсват по-значителни икономически данни.

Вторник

Вторият ден на седмицата ще стартира с данни за продажбите на дребно на BRC за Великобритания. Следват М2 и М3 паричното предлагане на Япония.

От Австралия, реалност ще станат данните за бизнес доверието на NAB, а от Китай – за индекса на потребителските и производствените цени.

Индексите на производствените и потребителските цени, ще бъдат изнесени още и в Норвегия. 

Инвеститорите ще следят още данните за индустриалното производство във Франция и Италия, както и за промишленото, индустриалното производство, търговския и стоков баланс във Великобритания. Или ще има много данни, които ще окажат въздействие върху посоката на търговия на британския паунд.

Точно по обяд, реалност ще бъдат данните за текущите условия и икономическите очаквания на института Zew за Германия и еврозоната.

От Канада ще видим началното жилищно строителство и разрешителните за строеж, а от САЩ – доклада от Червената книга.

Сряда

Средата на седмицата ще стартира с резултатите за машинните поръчки и индекса на цените на корпоративните стоки. Следват – инвестиционните и ипотечни заеми в Австралия и индекса на бизнес активността в третичния сектор в Япония.

Данни за инфлацията, ще бъдат изнесени рано сутринта за Румъния и Чехия, а три часа след обяд ще видим решението на полската банка относно лихвите. 

Най-важните данни за деня обаче, ще са свързани с изявлението на Марио Драги, ръководител на ЕЦБ, а малко по-късно инвеститорите ще следят и решението на канадската централна банка относно лихвите. Очаква се, те да бъдат запазени при настоящото им ниво от 1.25% на годишна база.

Други данни в сряда, ще включват още индекса на производствените цени в САЩ, както и запасите на петрол и петролни продукти в най-голямата световна икономика. Последните, най-вероятно ще окажат сериозно въздействие върху цената на петрола.

Четвъртък

Предпоследния ден на седмицата ще стартира с индекса на цените на жилищата RICS за Великобритания, а малко по-късно и за инфлационните очаквания в Австралия. Рано сутринта, ще бъдат изнесени данните за продажбите на дребно в Сингапур.

Първите резултати от Европа, ще дойдат по направление на Германия и ще са свързани с инфлацията за юни, на месечна и годишна база. Данни за инфлацията, ще бъдат оповестени и от Франция и Швеция.

Точно по обяд, инвеститорите ще следят за индустриалното производство в еврозоната. 

От Канада, реалност ще станат данните за индекса на цените на новите жилища, а от САЩ – за първоначалните молби за помощи за безработица.

Най-важните данни за деня обаче, ще са свързани с резултата за инфлацията в най-голямата световна икономика. Той ще даде по-нататъшна яснота относно бъдещата монетарна политика на Фед и може да въздейства сериозно на нивата на търговия на долара, спрямо останалите основни валути.

Малко по-късно ще бъдат изнесени и данните за индустриалното производство в Мексико.

Петък

Последният ден на седмицата, ще е изключително слабо наситен на важни макроикономически новини. Той ще стартира с резултатите за индекса на бизнес активността в производствения сектор в Нова Зеландия за юни. Следват резултатите за вноса, износа и търговския баланс в Китай. 

Малко по-късно, инвеститорите ще следят за степента на използване на производствения капацитет и индустриалното производство в Япония за май. 

Първите данни от Европа, ще дойдат от Япония и ще са свързани с индекса на цените на едро, както и за търговския баланс в Норвегия. 

Два часа преди обед, инвеститорите ще наблюдават инфлацията в Испания и индекса на производствените и вносните цени в Швейцария. 

Най-важните данни от САЩ ще са свързани с индекса на вносните цени прогнозното потребителско доверие на Мичиганския Университет.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 22.09   1499 – Между Австрия и Швейцария е сключен мирен договор, с което се слага край на Австрийско-швейцарската война и е призната независимостта на Швейцария. 1792...