Наемателите търсят нови и обзаведени жилища

15.10.2024 | 13:05
по статията работи: econ.bg
Наемателите най-често търсят обзаведени апартаменти в кооперации ново строителство, разказаха брокери на имоти. В новопостроените сгради наемателите откриват редица предимства
Наемателите търсят нови и обзаведени жилища
Снимка: под лиценза на creative commons

Наемателите най-често търсят обзаведени апартаменти в кооперации ново строителство, разказаха брокери на имоти. В новопостроените сгради наемателите откриват редица предимства, сред които модерната им визия, функционално разпределение на стаите и висока енергийна ефективност.

Но много по-важно за наемателите е наличието на обзавеждане. Хората, които наемат имот, предприемат тази стъпка с ясното съзнание, че това е временно. Затова предпочитат да не инвестират в покупката на мебели и кухненски уреди, а директно да се нанесат в имот с вече налични такива. Състоянието на обзавеждането е от решаващо значение за размера на наема. Апартаментите с ново и модерно обзавеждане са със значително по-висок наем отколкото жилища със мебели, които не са сменяни десетки години.

Наемателите са по-склонни да направят компромис по отношение всички останали фактори, но крайното решение вземат на база локацията. Добре уредените транспортни връзки, наличието на търговски обекти и удобства в близост до жилището, и възможността за бърз и лесен достъп до определени места в града са от ключово значение за наемателите. Хората, които разполагат с личен автомобил, се насочват към райони с наличие на паркоместа или гаражи.

В София високо търсене на жилища под наем има в централните, източните и южните райони на града, както и в близост до столичните университети.

Високите цени на имотите карат много хора, които искат да живеят самостоятелно, да отложат покупката на имот докато съберат по-голяма сума за самоучастие или започнат работа, която им гарантира по-стабилни и по-високи доходи. Това води до ръст при търсенето на жилища под наем.

Наемателите най-често не търсят големи апартаменти. Хората, които живеят под наем, най-често искат да съберат пари за собствен апартамент. Затова за тях е важно да плащат по-малък наем и са готови да направят компромис с площта на имота. Но в София има търсене и на луксозно обзаведени големи апартаменти. Най-често такива имоти наемат мениджъри на чуждестранни компании, които за кратко са в страната. Те не искат да купуват имот, но искат да живеят в луксозен дом и са готови да платят висока цена.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 15.10   1014 г. – След смъртта на Самуил за цар на България е коронован синът му Гаврил Радомир. 1570 г. – Основан е град Пхенян – днешната столица на Северна...