По една къща на седмица отива на търг

06.01.2021 | 12:40
по статията работи: econ.bg
За 8 седмици в периода от края на октомври до Коледа в Регистъра за публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители са обявени общо 8 предложения
По една къща на седмица отива на търг
Снимка: под лиценза на creative commons

По една извънградска къща на седмица отива на търг заради неплатени дългове от собствениците й, научи "Монитор". За 8 седмици в периода от края на октомври до Коледа в Регистъра за публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители са обявени общо 8 предложения.

Според офертите потребителите могат да наддават на търга, освен готови за нанасяне имоти и за такива, които са пред разруха, за да си построят нови на тяхно място. Така например 277 кв. м вила в добро състояние в село Рогачево, Добричко е с начална цена над 700 000 лв. В село Ефрейтор Бакалово, в същия край на България, пък ще търгът започва от 17 500 лв. за вила с над четири пъти по-голяма квадратура. Именно в тази част на страната се намират половината от предлаганите обекти.

Следват я област Русе - с две оферти, Софийска област и Сливен – с по една.

През месеците на пандемия обаче не само специализираните платформи за продажба на имоти изкараха на тезгяха повече къщи за гости и хотели. Такива можем да открием и в най-добре познатите имотни и други сайтове за обяви. Освен за селски туризъм те са идеални и за морска, СПА или ски ваканция. Двуетажна къща за гости във Велинград - СПА столицата на страната се предлага от собствениците й за 160 000 евро. Мястото разполага с 50-местен ресторант, бар и професионална кухня. Друга оферта пък ни изпраща на Северното Черноморие в Каварна, където вила на два етажа се търгува за 250 000 евро. Тя побира 18 души като на първия има голяма веранда с панорамна гледка към морето.

Най-скъпа се оказва покупката на имот в планината.

Гледката към снежните склонове се изчислява на 600 000 евро. Вероятно подтикнати от липсата на туристи заради пандемията, собствениците предлагат 816 кв. м напълно обзаведен имот, който от 2006 г. функционира като малък семеен хотел с капацитет от 26 души. Част от продавачите на къщи за гости, публикували обяви в сайта, решават да се разделят със своите обекти именно по време на коледните празници.

Въпреки че хотелите и къщите за гости у нас не бяха принудително затворени от здравните власти по време на извънредното положение и епидемичната обстановка в страната, те не се радват на голям интерес през последните месеци. Това се дължи на първоначалното ограничаване на пътуванията и последвалото го затваряне на ресторантите. Припомняме, че с една от последните заповеди на здравния министър проф. Костадин Ангелов ресторантите към хотелите вече могат да отворят врати само за своите гости, но при ограничено работно време.

Оцени статията:
3.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...