Автобусните компании заплашиха да спрат превозите

14.01.2014 | 09:01
по статията работи: Георги Георгиев
Превозвачите недоволни от нерешения проблем с нерегламентираните превози
Автобусните компании заплашиха да спрат превозите

Автобусните превозвачи стартираха символичен протест. Причината са сериозните проблеми с нерегламентираните превози в страната, които и до момента остават нерешени. Те предупредиха, че ако не получат подкрепа от държавата, от 1-ви февруари ще спрат пътническия транспорт, информира БНР

От днес по автогарите са поставени предупредителни постери с надпис "Протест" заради това, че държавата не обръща внимание на проблемите на автобусните превозвачи. Един от тях са нелегалните превози.

„Да приемем, че някой може да вози роднини, братовчеди, ако днес тръгва четири пъти или пет от една автогара за друго населено място на 50 - 100 километра, имаме такива примери от София, Пловдив, Кърджали, Хасково, за Северна България също да не говорим“, коментира Васил Пиронков от Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

Допреди известно време нелегалните превози се извършват само от бусове, но днес и леки автомобили на по-ниски цени превозват пътници. Резултатът от тази тенденция са намалелият брой лицензирани фирми. През 2010-а година те са били 2 800 през, докато днес са 950.

Тази епидемия вече е завладяла почти всички безработни в България. Всеки втори безработен е превозвач“, допълва Ивайло Константинов, също представител на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, коментира:

Отделно превозвачите са задължени да предоставят намаления на няколко групи хора, което води до 500 милиона загуби за сектора.

Решението на управителния и контролния съвет е поне едно от тях да бъде изпълнено, за другите ангажирани срокове писмено. В противен случай на първи преустановяваме обслужванията, които са ни възложени“, казва Константинов, който обясни, че едно от исканията е държавата да се справи с нелегалните превози.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....