Акциите на БФБ-София станаха част от индекса FTSE Mondo Visione Exchanges

06.08.2013 | 11:30
по статията работи: Момчил Лалев
Показателят е първият в света, който включва акции на публично листвани борси и платформи за търговия
Акциите на БФБ-София станаха част от индекса FTSE Mondo Visione Exchanges

Акциите на Българска фондова борса-София (БФБ) вече са част от състава на индекса FTSE Mondo Visione Exchanges Index, информират от БФБ-София. Той е джойнт венчър на компаниите FTSE Group и Mondo Visione, изчисляван от 2000 г. насам.

Индексът е първият в света, който включва акции на публично листвани борси и платформи за търговия. FTSE Mondo Visione Exchanges Index сравнява представянето на отделните участници и осигурява достоверен поглед върху състоянието и перспективите пред борсовия сектор.

Включването на БФБ-София към базата на индекса носи дългосрочни репутационни позитиви, тъй като борсата ни застава редом с някои от най-големите и водещи борсови оператори. Особено важен е фактът, че индексът представлява уникален за момента продукт в световен план и е плод от сътрудничеството на водещи в своята сфера партньори като Mondo Visione и FTSE Group.”, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

Към момента индексът включва 26 публично търгувани борси и оператори.

Сред акциите на оператори, които са част от състава на индекса, са тези на Лондонската фондова борса (London Stock Exchange Group), Нюйоркската фондова борса (NYSE Euronext), платформата за електронна търговия NASDAQ OMX Group, Deutsche Boerse и от региона на централна и източна Европа – борсите във Варшава и Букурещ (Warsaw Stock Exchange и S.C. Bursa de Valori Bucuresti S.A.).

За БФБ–София АД

Българска Фондова Борса – София АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса на 9 октомври 1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа; създаване и поддържане на клирингова система за гарантиране на поетите задължения по сделките с ценни книжа, извършвани на нея.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...