Андреева: Здравната каса може да се разплати с болниците

14.07.2014 | 09:15
по статията работи: Мария Добчева
Министърът подчерта важността от осигуряването на финансов ресурс на лечебните заведения
Андреева: Здравната каса може да се разплати с болниците

В момента има финансов ресурс Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) да разплати медицинската дейност на лечебните заведения. Това заяви минстърът на здравеопазването Таня Андреева в ефира на Нова тв. Тя допълни, че съществува забавяне по заплащанията на надлимитната дейност, но това не означава, че тя няма да бъде заплатена.

Според думите на Андреева искането за извършването на промени в бюджета на НЗОК е свързано с притесненията на касата, че в края на година ще се сформира дефицит и при смяна на правителството актуализацията на бюджета може да не бъде извършена през есента. Министърът обаче увери, че бюджетът ще бъде актуализиран.

„Важно е да се осигури финансов ресурс, за да на останат в края на годината болниците без него”, допълни Андреева. По нейно мнение една година е недостатъчна за извършване на нужните промени. Здравният министър обаче изрази готовност да поеме отговорност.

„В системата на санаториумите е освободен Съвета на директорите след проверки, които показаха сериозни нарушения”, информира Андреева. Тя допълни, че директорът е уличен в схема за източване на Здравната каса.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...