Аутсорсинг индустрията ще нараства с 15-20% през следващите години

25.10.2011 | 11:16
по статията работи:
За целта са необходими качествено образование и инвестиции в транспортна инфраструктура, смята експерт
Аутсорсинг индустрията ще нараства с 15-20% през следващите години

Средно с 15-20% ще нараства аутсорсинг индустрията у нас през следващите 4-5 години. Доколко този растеж ще се ускори или забави ще зависи от създадената конкретна среда за бизнеса от тази индустрия. Това прогнозира Филип Угринов, Изпълнителен директор на CallPoint New Europe, на конференцията "Сливания и придобивания и дялово инвестиране в България и региона", която се провежда днес в София.

През следващите месеци вероятно ще наблюдаваме придобивания и сливания, както на местни, така и на глобални аутсорсинг играчи, търсещи позициониране в Европа, предвиди Угринов. „Този процес на окрупняване е вече факт в съседна Румъния. Очакваме да започне и у нас", каза Угринов.

Окрупняването на родните клиентски центрове чрез поредица от сливания или придобивания ще им позволи да изградят по-солиден капацитет и така да печелят глобални проекти, информират от компанията.

Шансът на страната да привлича такива проекти ще се увеличи и с помощта на конкретни стъпки и от страна на правителството - изграждане на адекватна инфраструктура в два ключови аспекта: качествено образование, обвързано с нуждите на индустрията, и инвестиции в пътна и транспортна инфраструктура на територията на цялата държава, което да даде възможност за откриване на нови центрове за обслужване извън столицата, обясни Угринов.

"Предимството на България в момента е, че може да изпълнява специфични бутикови проекти на над 20 езика в сферата на аутсорсинга - проекти, които изискват многоезични умения и едновременно с това специализирани познания на служителите", допълни той.

Един от фокусите на 6-тата конференция "Сливания и придобивания и дялово инвестиране в България и региона" са секторите с най-голям потенциал за развитие. Аутсорсингът беше определен като такъв в анализ на Министерството на финансите, представен през август тази година.

CallPoint New Europe е една от най-големите независими аутсорсинг компании в Източна Европа. Специализира в 4 основни направления: пътуване и свободно време; търговия на дребно и онлайн търговия; финансови услуги; телекомуникации.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 27.09   1529 г. – Започва Обсадата на Виена, след като Сюлейман I напада града. 1540 г. – Папа Павел III узаконява, създадения шест години по-рано от Игнаций Лойола,...