БДЖ има ново ръководство

12.11.2014 | 17:15
по статията работи: Георги Велев
Владимир Владимиров става изпълнителен директор, Велик Занчев влиза вече е член на съвета на директорите
БДЖ има ново ръководство
Снимка: Булфото

Ръководството на БДЖ бе сменено. Вече се проведе и първото заседание на новите членове на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, на което бяха разпределени функционалните задължения на всеки един от тях.
След направени обсъждания Съветът на директорите избра за свой председател Велик Занчев, а за заместник-председател Филип Алексиев.

За изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД беше избран Владимир Владимиров. Владимиров е завършил специалностите „Международни икономически отношения” и „Финансов мениджмънт” в УНСС – гр. София. Притежава магистърски степени по „Бизнес администрация” от Виенския икономически университет и Moore School of Business към Университета на Южна Каролина, САЩ. Член е на Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители (АССА) в Лондон и има придобита степен „Сертифициран счетоводител”. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов и изпълнителен директор в няколко български компании.
През периода м. октомври 2009 г. – м. април 2013 г. Владимир Владимиров е изпълнявал  длъжността председател на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД. Основните му отговорности по това време са свързани с провеждането на реформите в холдинга и двете дъщерни дружества.

Новият председател на Съвета на директорите, Велик Занчев, е финансист. Завършил е специалност „Финанси” в УНСС – гр. София. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов мениджър и търговски директор в различни компании. Велик Занчев започва кариерата си в „Холдинг БДЖ” ЕАД през 2010 г., когато е назначен за директор на Дирекция „Корпоративни дейности”. От м. юли 2011 г. до м. август 2012 г. заема длъжността директор на Дирекция „Финанси и администрация” в дружеството. От м. август 2012 г. до м. април 2013 г. Велик Занчев е изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД. През периода м. април – м. август 2013 г. е изпълнявал длъжността председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Заместник-председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, Филип Алексиев е директор на Дирекция „Финанси” в „Холдинг БДЖ” ЕАД от м. април 2013 г. През м. септември 2014 г. е назначен за член на Съвета на директорите на дружеството.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 10.08   258 г. – В Рим е изгорен свети Лаврентий Римски. 610 г. – Ислям: Мохамед започва да получава Корана от Господ чрез ангела Гавраил. 654 г. – Евгений I е...