БДЖ отново ще предлага отстъпки за ученици и студенти

14.09.2010 | 18:07
по статията работи:
Цената на железопътната карта "Учащ” е 1.00 лв., а валидностният й срок е от 1 октомври до 30 септември на следващата година
БДЖ отново ще предлага отстъпки за ученици и студенти

Във връзка с началото на учебната година в училищата и предстоящия старт на академичната година във висшите учебни заведения, "Български държавни железници" ЕАД (БДЖ ЕАД) напомня, че всички учащи на възраст до 26 навършени години (т.е. ученици, студенти и докторанти редовно обучение) имат право да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

За да може да бъде използвана тази отстъпка, е необходимо да бъде закупена железопътна карта "Учащ". Тя се издава във всички железопътни бюра и гари в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение и студентска книжка (за студенти и докторанти редовно обучение). При представяне на снимката и необходимия документ, картата се издава на място.

Цената на железопътната карта "Учащ" е 1.00 лв., а валидностният й срок е от 1 октомври до 30 септември на следващата година, освен ако в уверението от учебното заведение не е посочен друг срок, или ако преди края на септември 2010 г. учащият навършва 26-годишна възраст.

БДЖ предлага и допълнителни преференции за учениците и студентите, които са закупили железопътна карта "Учащ". Срещу тази карта учащите могат да закупят отново с 50% отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак, без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

Освен чрез карта "Учащ", младите клиенти на държавния превозвач могат да ползват намаление при пътуване с влак и чрез карта "ISIC". Тази карта се издава на ученици над 12 години, както и на студенти редовно обучение, докторанти, специализанти, стажанти и редовни аспиранти на възраст до 26 години.

Притежателите на карта "ISIC" ползват 50% намаление от цената на билетите и абонаментните карти при пътуване във втора класа на бързите и пътнически влакове на територията на страната. Тя съдържа холограмен стикер на БДЖ и служи като идентификационен документ, който доказва че притежателят й е ученик или студент редовно обучение.

Учащите на възраст до 26 навършени години ползват допълнителни намаления и при пътувания в група. БДЖ предлага 75% намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от минимум 10 души. За целта е необходимо да се представи писмо и поименен списък в два екземпляра с посочени дати на раждане на участниците в групата, заверени с подпис и печат от учебното заведение. В случай, че пътуващите в групата ученици или студенти са от различни учебни заведения, тогава те трябва задължително да представят и железопътна карта "Учащ". В двата случая преподавателите, които придружават  групата (1 преподавател на 10 учащи), ползват също 75% намаление от цената на билета, става ясно от информацията на железопътния превозвач.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 25.01   41 г. – Сенатът избира Клавдий за римски император. 1327 г. – 14-годишният Едуард III става крал на Англия, но страната се управлява от неговата майка кралица...