БНБ водила неадекватна политика по случая с КТБ

26.08.2014 | 19:52
по статията работи: econ.bg
Не е изключен и натиск от страна на прокуратурата, смята бивш подуправител на Централната банка
БНБ водила неадекватна политика по случая с КТБ
Снимка: Булфото

Политиката на БНБ спрямо случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) е неадекватна. Това заяви бившият подуправител на Централната банка, който също оглавяваше банковия надзор проф. Емилия Миланова. Според нея не е изключен и натиск от страна на прокуратурата.

По думите й ръководството на БНБ или не познава системата на специалния надзор, или се поддава на външен натиск, информира bTV.

„Дълбоко не приемам начина, по който започна спорът между мажоритарния собственик и депутата от ДПС Делян Пеевски. Изключително елементарен, неинтелигентен”, подчерта Миланова.

„Но на мен после той ми се струваше съвсем организиран, с участието на прокуратурата, с участието на медиите, които засилваха паниката и с тази неподкрепа на централната банка”, допълни тя.

Според Миланова институциите са длъжни да подкрепят КТБ, още повече преди изборите.

„Не може без публични средства да се създадат условия за оздравяване на банката и за защита на интересите на всички вложители и на тези кредитополучатели, които осъществяват своя бизнес чрез банката”, категорична е тя.

„Основното, което трябва да си зададем като въпрос, е каква е цената на обявяването на КТБ в несъстоятелност. Пряката загуба е тази сума от 3 милиарда и 700 милиона. Това е загубата за данъкоплатците”, обясни Миланова.

Оцени статията:
2.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...