БФС: Собствениците на аптеки оказват корпоративен натиск върху МЗ

12.08.2010 | 12:18
по статията работи:
Правят се опити от малка част от собственици на аптеки за заблуждаване на обществото и отклоняване на вниманието от истинските проблеми във фармацията, твърдят от БФС
БФС: Собствениците на аптеки оказват корпоративен натиск върху МЗ

Собствениците на аптеки се опитват чрез натиск да наложат на обществото корпоративните си интереси, като провокират министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова да промени Наредба 28. Това съобщиха от Българския фармацевтичен съюз (БФС), цитирани от БТА.

Според БФС целта е да се упражнява максимален натиск върху държавата, докато тя отмени ограниченията един собственик да притежава до 4 аптеки и в приемното помещение на аптеката да работят само фармацевти.

Чрез демонстриране на загриженост за пациентите се избягва обществената дискусия за продажбата на лекарствени продукти извън аптеките и чрез интернет, както и продажбата им от неквалифициран персонал. За пореден път се правят опити от малка част от собственици на аптеки за заблуждаване на обществото и отклоняване на вниманието от истинските проблеми във фармацията, твърдят от БФС.

Наредба 28 указва какви са изискванията към аптеките и организацията на работа в тях. Най-напред обществото беше запознато с осветлението на аптеките, като застрашени от затваряне бяха около 300 елитни аптеки. Сега се води разяснителна кампания за видовете климатици, според която поне 1000 аптеки не отговарят на изискванията. През следващата седмица се очаква дискусията да се пренесе върху вентилацията на аптеките.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...