Банките работят нормално - няма опашки от вложители в КТБ

04.12.2014 | 12:15
по статията работи: econ.bg
Всички банки, които изплащат депозитите, са изключително внимателни и стриктни при проверката на личните данни
Банките работят нормално - няма опашки от вложители в КТБ

"Няма паника, нито опашки - работим спокойно". Това увериха пред iNews служители от банките, които от днес изплащат гарантираните влогове в КТБ. 9 банки започнаха изплащането на гарантираните суми на вложителите в банката.

Служители от "Пощенска банка" обясниха, че работният процес протича нормално. Влоговете се изплащат само в лева, като вложителят трябва да изтегли депозита си наведнъж. Вариантът е или да изтегли в брой парите си, или да си направи влог в самата банка, или да ги прехвърли безкасово в друга своя сметка.

Всички банки, които изплащат депозитите обаче, са изключително внимателни и стриктни при проверката на личните данни, актуалността на документа за самоличност или при поява на човек, който е сменил личната си карта с нова и данните не съответстват на тези от вписаните в договора за депозит. Така служителите гарантират сигурността на хората.

Сутринта се появи информация, че има голяма опашка пред сградата на КТБ на ул. "Граф Игнатиев". Причината - банките, които изплащат депозитите, връщат вложителите за документ-справка за личните им данни при несъответствие с тези на депозита им.

Като цяло пред клонове на други банки в страната, които ще изплащат гарантираните депозити, няма голямо струпване на входа. Малки групи се оформили малко преди отварянето на банките в 08:00 часа.

От своя страна от Фонда за гарантиране на влоговете успокоиха, че парите на всеки вложител ги очакват в банките и ще бъдат на тяхно разположение, докато ги потърсят. Заради тяхната лична сигурност обаче, за да не отидат парите при някой друг, който е загубил личните си документи например, трябва да се представи актуална лична карта. Това заяви и в интервю за "24 часа" шефът на фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

Според полицейски източници последните дни преди декември имало бум на кражби, вкл. и пред офисите на банките, където имало списъци на депозанти. Има опасения, че част от тях могат да се използват за измама с личния документ на вложител, чиято карта е открадната, поради което от МВР също предупредили банкерите да бъдат внимателни.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...