Банкова криза няма да има

06.12.2014 | 11:26
по статията работи: Десислава Маданска
Хората могат да бъдат спокойни за финансовата система, каза премиерът
Банкова криза няма да има
Снимка: Thinkstock/Guliver

Банкова криза няма да има. Това е заявил премиерът Бойко Борисов в ефира на радио К2. Той добави, че хората могат да бъдат спокойни за финансовата ни система и за банките.  

„На банкерите повече разум, по-малко лихви и да кредитират бизнеса”, пожела министър-председателят. 

Относно „Южен поток“ той заяви, че конфликтът между Русия и Запада има влияние за спирането на проекта. Припомняме, че в началото на месеца Русия спря изпълнението на на газопровода.

Относно "Южен поток", Борисов бе категочичен, че „ както винаги, вината си е първо в нас – българите, а после във всички останали”. Той добави, че в Брюксел се е срещнал и с председателя на ПЕС и продължи, че заедно с Меглена Кунева и Ивайло Калфин са направили добри срещи, но оставя на анализаторите да определят доколко всичко е било успешно.  

"Нека да благодарим на всички партии, които направиха компромис, включително и на опозицията, която към момента е остра, но в границите на нормалното и да се опитаме в този воден ад в момента, в катастрофалната икономическа и предвоенна ситуация, защото от времето на студената война не е имало такава остра криза между Русия, САЩ и Европа, така че всички да бъдем малко по-смирени и на този хубав празник – Никулден, на всички, които носят това име, на рибарите, на бургазлиите, пожелавам им да са живи и здрави, с много късмет, успех, пълни мрежи”, пожела Бойко Борисов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...