Барозу: Българите и румънците не са второ качество европейци

17.09.2013 | 09:10
по статията работи: Ралица Стоянова
На двете страни да бъде предоставен шанс за присъединяване към Шенген, призова председателят на ЕК
Барозу: Българите и румънците не са второ качество европейци

На България и Румъния трябва да бъде предоставен шанс за присъединяване към Шенгенското пространство. Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в интервю за румънска телевизия.

Барозу Призова да се спре възприемането на българите и румънците като европейски граждани от второ качество. Председателят на ЕК е на мнение, че двете страни съответстват на всички критерии и заслужават присъединяване към Шенген.

Барозу се обяви против съществуващите в редица държави на Съюза ограничения върху трудовите имигранти от България и Румъния, информира БНТ. Критиката му е насочена най-вече към Великобритания.

Островната държава е разкъсана от опасения, че в началото на 2014 година, когато падат ограниченията за чуждестранни работници в страната, вълна емигранти от България и Румъния ще заемат всички работни места и ще окупират трудовия пазар.

Преди дни Великобритания реши да закрие 6-годишна схема за сезонни селскостопански работници от Източна Европа. 21 250 българи и румънци отиват в страната и работят по максимум шест месеца по схемата всяка година.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...