Басейновите дирекции събрали 750 хил.лв. от такси през септември

12.10.2011 | 13:40
по статията работи:
Установено е нерегламентирано водовземане от яз. "Книжовник" чрез 2 помпи за напояване на 40 дка земеделски площи
Басейновите дирекции събрали 750 хил.лв. от такси през септември

Четирите басейнови дирекции са извършили през септември 583 проверки и са съставили 422 предписания, издали са 17 наказателни постановления на обща стойност 21 450 лв., съобщиха от МОСВ.

Обект на проверките е изправността на измервателните устройства за отчитане на ползваните водни обеми при водовземане от водните обекти, правилното водене на дневниците за ежемесечно отчитане на водните количества и заплащането на таксите по Закона за водите.

В рамките на месеца са постъпили общо 750 хиляди лева от заплатени такси за правото на водовземане и ползване на воден обект и от внесени суми по издадени наказателни постановления.

През изминалия месец експертите на Басейновите дирекции са продължили приоритетно да контролират оттока на реките и изискването за осигуряване на минимален отток след водохващанията.

30 от извършениете проверки са в отговор на постъпили сигнали на «синия телефон» от фирми и граждани. Експертите са констатирали 6 водовземания от повърхностни води без издадени разрешителни.

Установено е нерегламентирано водовземане от яз. „Книжовник" чрез 2 помпи за напояване на 40 дка земеделски площи, като срещу нарушителя е образувано административно производство. На кмета на община Черноочене е дадено предписание за разрушаване на бент на р. Пчеларска, което той е изпълнил в определения тридневен срок.

По заповеди на съответните областни управители продължават проверките на потенциално опасни водни обекти, като освен състоянието на съоръженията, се проверява и изпълнението на условията на издадените разрешителни и спазването на Закона за водите.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 21.09   1378 г. – Цар Иван Шишман издава Рилската грамота, с която на Рилския манастир се дават 20 села като феодални владения. 1551 г. – Основан е Кралският и папски...