Българи на първо място в състезание по компютърни мрежи в Букурещ

15.06.2011 | 11:01
по статията работи:
Networking Academy Games 2011 е регионална инициатива за Централна и Източна Европа
Българи на първо място в състезание по компютърни мрежи в Букурещ

Българските ученици Валентин Габъров и Александър Спасов (Технологично училище елекронни системи) и Стефан Николов (Националната природо-математически гимназия), спечелиха отборно първото място в международното състезание по компютърни мрежи Networking Academy Games 2011.

Отлично се представи и Стоян Славчев, студент от СУ, който се класира на трето място в категорията за инструктори.

Събитието се проведе на 10 и 11 юни 2011г. в румънската столица Букурещ. Над 60 младежи, победители в националните състезания по мрежи в 9 държави, сред които - България, Чехия, Унгария, Германия, Румъния, Словакия, Украйна, Русия и Молдова, премериха сили в престижната надпревара.

Networking Academy Games 2011 е регионална инициатива за Централна и Източна Европа, която се провежда за шеста поредна година. Целта на конкурса е да тества и да покаже нивото на знанията и уменията на младежите в областта на мрежовите технологии. Състезанието включва индивидуални и групови задачи, организирани като онлайн тестове и практически задачи, като участниците са разделени на три категории - ученици от гимназиалните класове, студенти от университетите и инструктори от Мрежовите академии.

България участва за пета поредна година в това състезание и за първи път заема първо място. През 2007 г, Павел Стефанов бе трети, през 2008г. Николай Николов от СУ - втори, а през 2009 - Анастасия Илиева (ТУЕС), Иван Арабаджиев и Мартин Райков (СМГ), заеха отборно третото място.

„Трудните казуси се оказаха преодолими за отлично подготвения ни отбор и състезателите ни успяха да докажат превъзходството си пред станалите държави, като работиха изключително добре в екип", споделиха преподавателките от регионалната "Сиско" академия на СУ "Св.Климент Охридски" - Зорница Якова и Дафинка Митева, ръководители на отбора и членове на националната комисия за състезанието по компютърни мрежи в България.

Участието на българския отбор в състезанието бе осъществено с подкрепата на МОМН, със съдействието на Силвия Кънчева, държавен експерт дирекция "Образователни програми и образователно съдържание" и на председателя и административния управител на Българската асоциация на мрежовите академии /БАМА/ - Теодора Борисова и Драгомир Димитров, както и на екипа от професионалисти от ФМИ на Софийския университет и ТУЕС.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 03.04   1265 г. – Битка при Ившам: Симон дьо Монфор е разгромен и убит, а папа Климент IV предоставя на Шарал д'Анжу права за организиране на кръстоносен поход. 1860 г....