Българчета отново сред най-добрите на олимпиада по математика

24.07.2006 | 19:37
по статията работи: econ.bg
В Хонг Конг се прoведе състезание, на което България беше представена от 4 отбора

Българските деца отново са сред първите в света по знания. Поредният ни успех е отличното представяне на четирите ни отбора в юбилейната Десета международна олимпиада по математика за ученици до 14 години, която се проведе от 15 до 21 юли в Хонг Конг.

България бе представена от общо четири отбора - два от София и по един от Математическите гимназии в Русе и Варна. Традиционно, единият софийски отбор бе от СМГ "Паисий Хилендарски", а тазгодишната изненада е класирането за първи път, на отбора по математика на столичното 125-то СОУ "Проф. Боян Пенев". В индивидуалното класиране имаме един златен, два сребърни и три бронзови медала. Първото отличие е за Даниел Добрев от СМГ. В отборното класиране състезателите от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" – Варна, разделиха първото място с представителите на САЩ, с равен брой точки.

Световното състезание се организира от благотворителната организацията "По Льонг Кук", която в широкия си спектър от дейности са занимава и с ежегодната организация на споменатия конкурс по математика. Олимпиадата в Хонг Конг е събитие, което събира деца от цял свят. Тази година взеха участие 48 отбора от над 20 страни. България е редовен участник от самото създаване на олимпиадата.

Отборът на 125-то училище, бе подкрепен финансово от редица спонсори, сред които фирма Мусала Софт, съобщават от компанията. Компанията предостави част от необходимите за пътуването средства, в рамките на инициативите си за подпомагане развитието на потенциала и знанията на българските младежи.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 30.09   1399 г. – Хенри IV е обявен за крал на Англия. 1452 г. – В Майнц излиза първата печатана книга – Библията на Гутенберг. 1520 г. – Султан Сюлейман...