ВУЗФ организира конференция за ефективността на европрограмите

16.11.2015 | 17:02
по статията работи: econ.bg
Специален гост е министърът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев
ВУЗФ организира конференция за ефективността на европрограмите
Снимка: Булфото

Окончателното приключване на европейските проекти за периодa 2007-2014 г. е повод да бъде направена оценка на ефективността, с която финансовите инструменти на ЕС са използвани в подкрепа на българските граждани. С тази идея Институтът за стратегии и анализи (ИСА) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организират конференция "ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ В ЕС - ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ В ДЪЛГОСРОЧЕН РАСТЕЖ И НЕТНИТЕ ЕФЕКТИ ОТ ТЯХ В СЕКТОРЕН И РЕГИОНАЛЕН ПЛАН" със специалното участие на заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика на Р България г-н Томислав Дончев.

Конференцията ще се състои на 17 ноември 2015 г. от 9.30 часа до 13.30 часа във ВУЗФ, зала 501, гр. София ул. „Гусла“ No1.

Форумът ще бъде открит от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. Сред водещите лектори са председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев, ректорът на Химикотехнологичния и металургичен университет проф. д-р Митко Георгиев, главният научен секретар на БАН проф. дбн Евдокия Пашева, зам.- ректорът по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ доц. д-р Евгени Евгениев, представители на малки и средни предприятия, успешно реализирали проекти с европейско финансиране.

Сред поканените гости на конференцията са отговорни политически лица – министри, зам.-председатели на НС, председатели и членове на комисии, които имат отношение към темата на конференцията, евродепутати, представители на държавната администрация, на индустриалния капитал и на малкия и среден бизнес, на чужди компании у нас, работодателски организации, представители на местната власт – областни, общински и районни кметове, представители на науката и образованието в лицето на БАН и на широк кръг висши училища в страната, специалисти в сферата на иновациите, финансисти, членове на дипломатически и търговски представителства в България.

На базата на експозетата, изказванията и анализа на обратните връзки, ще бъдат изложени най-важните изводи, свързани с подкрепата на по-висока ефективност в усвояването на европейските средства до 2020 г.

Цели на конференцията:

- Да се оцени ефективността в усвояването на европейските средства през първите седем години от членството на България в ЕС. Тази оценка и последващ анализ ще бъдат направени през призмата на новите политики у нас, формирани и реализирани с подкрепата на европейските средства.

- Да се отчете седемгодишният период, като авторитетни представители на науката, на бизнеса и на държавните институции ще споделят своя специфичен опит в работата по проекти, финансирани от Структурните фондове и от Кохезионния фонд на ЕС. На базата на фактите от първите седем години, ще бъдат очертани най-важните очаквания за новия финансов период до 2020 г., ще бъдат споделени поуки и изводи, които да увеличат усвояването на Европейските средства.

- Да се акцентира върху ефекта на европейската подкрепа за развитието на науката и иновациите за формиране на хоризонтални политики в тези сфери за програмния период 2014 - 2020 г., чрез стратегия за интелигентна специализация.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...