Вдигат с над 15% заплатите на работниците в "Мини Марица-изток"

14.08.2008 | 10:58
по статията работи: Апостол Апостолов
2012 работници и служители от дружеството са преминали различни курсове и квалификации
Вдигат с над 15% заплатите на работниците в "Мини Марица-изток"

Дни преди професионалния празник на миньорите – 18 август, Съветът на директорите на "Мини Марица-изток" ЕАД на свое заседание на 7 август взе решение основните месечни заплати да се увеличат средно с 15,5%, съобщиха от компанията. Повишението влиза в сила от 1 юли 2008 г. и е в следствие на добрите финансово-икономически резултати, постигнати от дружеството. Разпределението на средствата ще бъде извършвано съгласно действащите Вътрешни правила за работната заплата.

От компанията още отчитат, че през миналата година 2012 работници и служители от дружеството са преминали различни курсове и квалификации. Обучението за придобиване и повишаване на професионалната квалификация, за придобиване на правоспособност и за актуализиране и разширяване на знанията, се организира от Центъра за професионално обучение „Марица-изток” към дружеството, който е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение през 2002 г. През миналата година Центърът получи лиценз за провеждане на обучение за степен на професионална квалификация по 7 професии, които обхващат 21 длъжности в дружеството. Одобрени са учебни планове и програми за 72 квалификационни курса. Обучението се провежда от водещи специалисти в дадената област от МГУ „Св. Иван Рилски” и от експерти на дружеството.

Компанията е разработила и цялостна програма за здравна рехабилитация и възстановяване на работещите. За всеки от 7500-те служители ще бъде осигурена 5-дневна програма на Старозагорските минерални бани.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 15.07   1099 г. – По време на Първия кръстоносен поход приключва обсадата на Йерусалим, при която кръстоносците успяват да проникнат в града. 1240 г. – Състоява се...