С 10 стотинки е по-висока е цената на заводския хляб в Пловдив от днес. Новата цена на едро за 650 грама хляб тип "заводски" вече е 68 стотинки. С по 10 стотинки е увеличена и цената на типовия и черния хляб, произвеждани в завода. Увеличението се налага, тъй като производителите на хляб вече купуват зърно от новата реколта, чиято цена на борсите е с 80 на сто по-висока от цената на пшеницата през миналата година, съобщи за Дарик радио Димитър Караджов, собственик на фирма "Симид", която е основен производител на заводски хляб в региона.
И хлябът в Пазарджик от днес е с нова, по-висока цена. В зависимост от производителя, насъщният се продава на крайния потребител с до 20 стотинки повече. Още през август производители от региона предупредиха, че хлябът ще поскъпне с около 10 стотинки, заради по-високата изкупна цена на пшеницата.
От днес в магазините на областния град 700-грамовия хляб е с цена от 70 до 80 стотинки. Въпреки поскъпването, цената на хляба в общината остава най-ниска в сравнение с други региони на страната, съобщи Dariknews.bg.