Владо Пенев и Лилия Маравиля триумфираха на наградите „Икар“

28.03.2014 | 11:10
по статията работи: Надежда Стоянова
Отличията бяха раздадени в Деня на театъра
Владо Пенев и Лилия Маравиля триумфираха на наградите „Икар“

Големите победители на тазгодишните театрални отличия „Икар“ станаха любимците от „Под прикритие“ Владо Пенев и Лилия Маравиля. Актьорите, които в криминалния сюжет на БНТ играят съпрузи, бяха отличени в категориите „Водеща мъжка роля“ и „Водеща женска роля“. Пенев получи приза заради ролята си на Арпагон в „Скъперникът“ на Малък градски театър „Зад канала“, блондинката – за образа на г-жа Министершата в едноименната постановка на Театър „София“.

Тържествената церемония по раздаването на наградите миналата вече, 27 март, събра елита на родната сцена в Народния театър „Иван Вазов“. Награда "Икар" за изключителен творчески принос бе връчена на актьорът Стефан Мавродиев. Христо Мутафчиев-Председател на Съюза на Артистите в България връчи награда "Икар" за Чест и достойнство на актьора Михаил Хаджиилийков.

Най-добрият спектакъл за миналата година стана „Професия лъжец“ на Стефан Москов. А призът за режисура взе Иван Добчев за „Възвишение“. Статуетката за поддържаща мъжка роля пък отиде при Сашо Кадиев заради ролята му на Клеант в „Скъперникът“. При дамите в същата категория най-добрата бе Ина Добрева за ролята на Елена в постановката „Презрението“.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...