Само 20 процента от германците избягват да ядат яйца на фона на страховете от заразяване с диоксин, предаде ДПА, позовавайки се на изследване, чиито резултати бяха публикувани днес, съобщи БТА.
Според проучването на агенция "Емнид" 78 процента от германците продължават да консумират яйца въпреки опасенията, че в тях може да има повишени нива на диоксин, който в големи дози е канцерогенен.
Жителите на бившите източногермански провинции показват по-слабо безпокойство от опасността да погълнат диоксин в сравнение със сънародниците си от западните провинции, сочи проучването. Анкетата включва 500 души, които са запитани само за пряката консумация, но не и за консумацията на хранителни продукти, съдържащи яйца, уточнява ДПА.
Междувременно Южна Корея спря вноса на свинско месо от Германия заради диоксина. (повече информация можете да прочетете тук.)
От своя страна Словакия спря продажбата на птиче месо и яйца, внесени от Германия.(повече информация можете да прочетете тук.)