В Аспарухово вече има електрозахранване

20.06.2014 | 18:55
по статията работи: Мина Стойчева
Няколко трафопоста все още остават под вода
В Аспарухово вече има електрозахранване

Електрозахранването в един от най-засегнатите райони от наводнението – варненският квартал „Аспарухово“, е възстановено. За сега все още има няколко трафопоста, които са без захранване. Причината за това е, че те все още не са напълно отводнени, съобщи в-к „Труд“.

От електрическата компания „Енерго-Про“ потвърждават, че в момента тече работа по осигуряване на ток чрез алтернативни схеми от съседни трафопостове.

Според данните на дружеството повредите на захранващата мрежа са стотици. Все още има електромерни табла, които са под вода. Те ще могат да бъдат поставени под напрежение единствено след тяхното отводняване и напълно изсушаване.

Припомняме, че на близките на загиналите от наводненията във Варна и Добрич ще бъде отпусната еднократна финансова помощ от по 10 000 лв. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, който присъства на заседанието на кризисния щаб към областния управител на Варна, съобщиха от Министерски съвет. Адемов уточни, че към момента между 250 и 300 души са хората, които ще получат еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лева лв.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...