В Кърджали обсъдиха проблемите с изграждането на новото депо за отпадъци

11.03.2010 | 11:02
по статията работи:
Нона Караджова е предприела поредица от срещи по всеки от финансовите меморандуми по ИСПА
В Кърджали обсъдиха проблемите с изграждането на новото депо за отпадъци

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е предприела поредица от срещи по всеки от финансовите меморандуми по ИСПА, чиято цел е да се ускори изпълнението на проектите по програмата - общо 19 инфраструктурни проекта и два за техническа помощ. На първата от тези срещи в Кърджали са разгледани проблемите, свързани с изпълнението на проекта за регионален център за управление на отпадъците. Решено е да се актуализира графикът за изпълнение, така че първа клетка от новото регионално депо да бъде пусната в експлоатация най-късно през октомври т.г. Общината ще предложи временна площадка за депониране на новопостъпващите отпадъци до пускането в експлоатация на първа клетка от регионалното депо, съобщиха от МОСВ.

Този проект е един от най-рисковите по програма ИСПА, заради които одитните органи предложиха на България да бъде наложена финансова корекция от 11 милиона евро заради това, че предходното ръководство на МОСВ е търгувало договорите чрез процедура на пряко договаряне, което по правилата на ЕС е недопустимо, тъй като ограничава възможността за свободна конкуренция. МОСВ сезира прокуратурата за тези случаи.

   

   

  Оцени статията:
  0/0
  Коментирай
  Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
  Предложи
  корпоративна публикация
  Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
  Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
  Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
  Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  - Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
  На този ден 16.09   1620 г. – От Плимут (Англия) потегля корабът Мейфлауър, чиито пътници създават в Плимут (Масачузетс), първата английска колония в Америка. 1794 г. – Стойко...