В навечерието на срещата на ОПЕК, петролът поскъпна до 47 долара за барел

13.03.2009 | 10:00
по статията работи: econ.bg
През тази седмица търговията беше колеблива – ценната суровина загуби 7% от цената си в сряда, но като цяло контрактите поскъпнаха с около 2,5 на сто
В навечерието на срещата на ОПЕК, петролът поскъпна до 47 долара за барел


Лекият суров петрол поскъпна до около 47 долара за барел на международните пазари само дни преди срещата на ОПЕК във Виена. Тезата на петролната организация е, че пазарите са свръхзапасени и е необходимо известно намаление на добива, за да се регулират. Квотите за добив ще станат ясни на 15 март, след края на заседанието на картела, предава Bloomberg.

Тази сутрин в електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк априлските контракти на лекия суров петрол се търгуват за 46,59 долара за барел. Контрактите обаче поевтиняха с около 40 цента спрямо търговската сесия късно снощи. Сесията на NYMEX приключи на ниво 47 долара за барел.

През тази седмица американският петрол поскъпна с 2,5%, а спрямо началото на годината контрактите са с 4,6 на сто по-скъпи. На 11 март обаче имаше сериозен обрат в тенденцията – суровината загуби над 7% от цената си, след данните за по-сериозен от очакваното ръст на резервите от горива в САЩ.

В Лондон типът Brent се търгува за 44,53 долара за барел в сутрешната сесия на ICE. Контрактите са с доставка през април.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 17.09   1156 г. – Основано е херцогство Австрия. 1176 г. – Византийско-селджукски конфликти: В Битката при Мариокефалон Византия губи надеждите си за отвоюване на Мала...