ГЕРБ прие мандата за съставяне на правителство

05.11.2014 | 14:08
по статията работи: Мария Стоянова
Борисов мисли 24 часа дали ще прави кабинет или ще върне мандата
ГЕРБ прие мандата за съставяне на правителство
Снимка: Канал 3
Още по темата

Президентът Росен Плевнелиев връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство, като още утре става ясно дали ще има кабинет, или не. 

След срещата при държавния глава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след като проведат днес финални консултации, още утре страната може да има премиер или първата политическа сила може да върне мандата.

Бившият премиер помоли ДПС, ако се стигне до гласуване на състава на Министерския съвет, да не го подкрепят, за да се спрат спекулациите, че движението ще управлява заедно с ГЕРБ. 

Борисов се оплака от политическите сили, с които партията му води преговори за формиране на кабинет. "Всички заявяват публично, че искат стабилно правителство, а като седнат на масата, поставят условия, които ако не бъдат изпълнени, няма как да има устойчив кабинет", каза той. Борисов ги обвини, че поставяли препъникамъни. 

Той добави, че политическата му сила е проявила цялото нужно търпение, компромиси и добронамереност, за да се намери правилната формула за правителство. 

Според него между ГЕРБ и Реформаторите може да има компромис и да управляват заедно. "И те не ни харесват напълно, и ние не ги харесваме напълно", каза партийният шеф. 

От своя страна президентът заяви, че връчва мандата с надеждата страната да има работещо Народно събрание и правителство, за да се тръгне към икономически растеж и заетост.

"Това бяха дни на компромиси и лидерство. Вярвам, че българският народ не иска нови избори, а лидерство и стабилно управление." 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....