Германия въведе строг контрол върху храните заради опасната бактерия

30.05.2011 | 18:00
по статията работи:
Все още няма категорични доказателства по какъв начин смъртоносните бактерии са попаднали в зеленчуците
Германия въведе строг контрол върху храните заради опасната бактерия

Директорът на института "Роберт Хок" проф. Райнхард Бергер препоръчва на жителите в Германия да използват плодове и зеленчуци само след термична обработка. Страната предприема строг контрол върху хранителните продукти.

Решението беше взето на извънредна среща, свикана от министрите на здравеопазването и на потреблението, заедно с висши представители на здравеопазването на провинциите.

Днес от заразата в Германия почина още една възрастна жена. Така общо жертвите на новия щам в страната достигнаха 11 души.

Все още няма категорични доказателства по какъв начин смъртоносните бактерии са попаднали в зеленчуците. Не е ясно също какъв точно е източникът на заразата, тъй като освен в краставици, внесени от Испания, бактерии бяха открити днес и в краставици, продавани в провинция Мекленбург- Предна Померания все още с неуточнен произход.

В лабораториите се извършват тестове с хиляди проби, взети от германските пазари. Хемолитично-уремичният синдром за сега няма лечение, бактерията е от много устойчив вид и според някои експерти в Германия тя е мутирала и най-вероятно е възникнала в краставиците, доматите и салатите, вследствие от напояване с фекални води.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 20.12   1604 г. – отпечатан е първият екземпляр на книгата Дон Кихот от Мигел де Сервантес – първия бестселър в историята, пуснат в продажба на 16 януари 1605. 1699 г....