Германия оценява високо усилията ни за членство в ЕС

09.03.2004 | 15:09
по статията работи: econ.bg
България гледа на Германия като на стратегически политически и икономически партньор

 

С голямо уважение наблюдаваме усилията на България по пътя й към ЕС и темпото, с което този процес протича, оптимисти сме, че ще успеете да приключите преговорите до края на мандата на сегашната Европейска комисия. Това каза министърът на икономиката и труда на Германия Волфганг Клемент на срещата си с президента Георги Първанов.

Клемент допълни, че германското правителство от самото начало подкрепя членството на България в ЕС. "Германия вижда в България фактор на стабилността в Югоизточна Европа и очаква членството й в съюза", заяви гостът. От своя страна Георги Първанов подчерта, че България гледа на Германия като на стратегически политически и икономически партньор и изрази надежда, че тенденцията в икономическите ни отношения Германия да бъде на челните места като търговски партньор и инвеститор ще се запази и подобри в бъдеще. "Всяка институция, независимо от нейните правомощия, ще подкрепя присъствието на чуждия бизнес в България, за нас няма български и чужд бизнес - всеки, които инвестира в България, ще има подкрепата ни", заяви държавният глава. България е едно добро място за правене на бизнес, каза Първанов, обръщайки се към представителите на германския бизнес, включени в делегацията на Волфганг Клемент. Като предимство на страната ни той посочи политическата стабилност, добрите отношения със съседите, ясната евроатлантическа перспектива.

Това съобщиха от БГНЕС за ECON.BG

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 27.09   1529 г. – Започва Обсадата на Виена, след като Сюлейман I напада града. 1540 г. – Папа Павел III узаконява, създадения шест години по-рано от Игнаций Лойола,...