Голямата сделка в телекомуникационния сектор на Италия

05.07.2013 | 11:50
по статията работи: Момчил Лалев
В момента преговорите между Telecom Italia и Hutchison Whampoa са в застой
Голямата сделка в телекомуникационния сектор на Италия

Италианската телекомуникационна компания Telecom Italia води преговори с китайската Hutchison Whampoa за потенциално сливане на техния мобилен бизнес в Италия, предаде "Блъмбърг".

Директорите на Telecom Italia по време на среща в Милано вчера обаче са заявили, че "все още не са на лице необходимите условия за провеждане на следващ етап от преговорите". В отделно съобщение на компанията се казва, че първо трябва да се получи одобрение за сделката от компанията-майка на Hutchison, която е базирана в Хонконг.

Разговорите между двете корпорации в момента са в застой поради разногласия около стойността на сделката, казаха запознати с въпроса пред "Блъмбърг".

Ръководителите на Telecom Italia възнамеряват да се съсредоточат върху план за отделянето на фиксираните линии на дружеството, за да може да се улесни евентуалното сливане на двете компании.

"Въпреки, че сделката има смисъл от търговска страна, още от самото начало изникнаха прекалено много регулаторни, финансови и политически пречки. Основното препятствие към момента остава оценката", каза в телефонно интервю Андреа Де Вита, анализатор в Banca Akros-ESN.

"Telecom Italia има така наречената справедлива стойност от 1,5 млрд. евро, но липсата на яснота, по отношение на това каква част са натрупаните загуби може да означава разлика в цената от порядъка на милиарди долари", заявиха запознати с източници.

Акциите на Telecom Italia поскъпнаха с 1,8% до 53 цента, на борсата в Милано вчера, като пазарната стойност на компанията е 9,6 млрд. евро. Акциите на Hutchison поскъпнаха с 0,7% до 83,35 долара в 14:22 ч., на борсата в Хонг Конг.

През май месец, тази година, Telecom Italia обяви, че планира да инвестира 10 млрд. евро (около 13 млрд. долара) в изграждане на мрежа за фиксирана телефония от оптични влакна.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...