Гръцката столица остана без автобуси, метро и градска железница

15.02.2011 | 11:12
по статията работи:
Отново без автобуси, метро и градска железница остана гръцката столица в деня за гласуване на проектозакона за реформите в транспорта
Гръцката столица остана без автобуси, метро и градска железница

С пълна 24 часова стачка на градския транспорт отговарят гръцките синдикатите на проктозакона за промяна в структурата на държавната транспортна фирма, съобщава и БНР. Днес се организират протестни демонстрации пред парламента в Атина, където късно тази вечер ще се гласува закона.

Отново без автобуси, метро и градска железница остана гръцката столица в деня за гласуване на проектозакона за реформите в транспорта. От днес са в сила завишените цени на билетите за градския транспорт, като увеличението достига до 40%.

Въпреки стачките, които продължават вече повече от два месеца, и призива на опозицията за оттегляне на проектозакона, днес се очаква парламентът да го приеме. По време на гласуването тази вечер синдикатите свикват поредната демонстрация.

Гражданското движение "Не плащам", което протестира срещу високите цени на магистралните такси и билетите в градския транспорт, и днес организира акции на неподчинение.

Според Министерството на транспорта около 70% от пътуващите в автобуси, метро и по магистралите отказват да платят и това води до огромни загуби.

До парламента достигна въпросът за прекратяване на международната железопътна връзка Солун- София. Опозицията поиска обяснение от министъра на транспорта. В отговор беше съобщено, че програмата по оздравяване на държавната железопътна фирма включва прекратяване на направления, които са губещи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 26.09   1371 г. – В Битката при Черномен армията на османския султан Мурад I разгромява обединените сили на сърби и българи. 1580 г. – Сър Франсис Дрейк и неговата...