ДКЕВР: Газът и парното няма да поскъпват

28.08.2012 | 12:40
по статията работи: Петър Чернев
Възможно е цените да намалеят, обясни шефът на регулатора
ДКЕВР: Газът и парното няма да поскъпват

Цените на природния газ и на парното отопление няма да бъдат увеличавани, а е възможно и да се понижат. Това прогнозира днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

"България и "Газпром" подписаха вчера споразумение, според което до 15 ноември трябва да се подготви и подпише
новият договор за доставка на природен газ от Русия. В момента нямаме никакви данни от "Булгаргаз", очакваме тяхното
изявление", каза Семерджиев. Дружеството е натрупало съществен недовзет приход, който е не по-малко от 150 млн. лева, информира БТА.

Семерджиев коментира: "Не си спомням нито един случай, в който да сме повишавали цена, предложена от „Булгаргаз”, винаги сме намалявали”.

В зимния период не се очакват увеличения, по-скоро стабилизиране при цените на газа. Това стана ясно още от думите на шефа на ДКЕВР, предаде БГНЕС. Той допълни, че регулаторът очаква заявление за цените, по които "Булгаргаз" смята да продава газ на потребителите си.

"Булгаргаз” ЕАД разглежда възможността за задържане на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на нивата от предходния период. Това стана ясно миналата седмица от информация на газовия доставчик. Окончателното предложение на компанията ще бъде оповестено при внасянето му в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКВЕР) на 10 септември.

Вчера "Газпром" и българската държава подписаха официално обещаната още през март 11-процентова отстъпка от цената на руския природния газ за България. До 15 ноември страната ни ще подпише и нов договор за доставка, който ще влезе в сила от 1 януари. До средата на ноември обаче България трябва да обяви и окончателното си инвестиционно решение за строежа на газопровода „Южен поток”, който ще минава през наша територия.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...