ДКЕВР обсъжда новите цени на газа и парното от юли

12.06.2012 | 09:29
по статията работи: Петър Чернев
Запазва се прогнозата за скок на цената на тока за бита с около 10%
<p style="margin-bottom: 0cm;"><span><strong>Електрическа крушка може да свети много по-дълго. </strong></span><span>Само че това не се случва заради „картела Феб“, ни разказва тази конспиративна</span><span> </span><span>теория . В пъкления заговор участват големи компании като </span><span>General Electric, Philips </span><span>и </span><span>Osram. </span><span>Въпросните са се споразумели да задържат живота на произвежданите от тях крушки до около 1000 часа и да скрият по-издръжливите модели от потребителите. <br /></span></p>

Електрическа крушка може да свети много по-дълго. Само че това не се случва заради „картела Феб“, ни разказва тази конспиративна теория . В пъкления заговор участват големи компании като General Electric, Philips и Osram. Въпросните са се споразумели да задържат живота на произвежданите от тях крушки до около 1000 часа и да скрият по-издръжливите модели от потребителите.

Снимка: Sxc.hu
Още по темата

Продължава общественото обсъждане в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на новите цени на електро- и топлоенергията от 1 юли. Запазва се прогнозата за скок на цената на тока за бита с около 10%, информира БНР.

От регулатора обещаха, че няма да позволят поскъпване на природния газ с 16 на сто, както поискаха от "Булгаргаз”. Аргументът на доставчика за евентуалното повишение е цената на петрола на международните пазари, курсът на долара, както и гарантирания зимен отоплителен сезон с нагнетяването на по-големи количества газ в хранилището в Чирен.

По правило всяко увеличение на цената на газа с над 5% води до промяна на цените на топлата вода и парното.

От "Булгаргаз" са готови да корегират исканията си, ако договорената отстъпка от 11 % за доставка на руски газ за страната ни стане факт до края на месеца. Според министър Делян Добрев отстъпката ще влезе в сила, едва след като страната ни окончателно подпише документите за "Южен поток", информира БНТ.

Окончателното решение за всички нови цени ще бъде взето на закрито заседание на енергийния регулатор на 28 юни. Тогава ще бъдат определени и преференциалните цени за изкупуването на т.нар. "зелена енергия”.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...