ДФЗ приема заявления по 3 мерки от програма "Пчеларство"

09.12.2010 | 14:30
по статията работи:
Приемът на документите ще започне от 13 декември
ДФЗ приема заявления по 3 мерки от програма "Пчеларство"

От 13 декември 2010 г. в Разплащателната агенция започва прием на заявления за подпомагане по три мерки от новата Национална програма по пчеларство, която обхваща тригодишния период 2011-2013 година, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

Документи ще се приемат за „Борба срещу вароатозата", „Мерки за подкрепа на извършването на физико- химичен анализ на пчелния мед" и „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелни кошери в общността".

По мярка B за „Борба срещу вароатозата", в сектора „Разходи за осъществяване на ветеринарен контрол и оказване помощ от пчелари-проверители", допустими за кандидатстване са пчелари-проверители, които имат необходимата квалификация за извършване на пролетни профилактични прегледи. Финансовата помощ е в размер на 90% от одобрените разходи.

По втория сектор от мярка „Разходи за препарати в борбата срещу вароатозата" документи могат да подават физически и юридически лица, както и сдружения на пчелари, които трябва да се регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел . В случаите, когато кандидат за подпомагане е сдружение на пчелари, регистрирано по реда на ЗЮЛНЦ, то средствата се отпускат само за членовете на организацията, които са регистрирани като земеделски производители. Финансовата помощ е в размер на 80% от одобрените разходи.

По мярка С „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед" заявления могат да подават физически, юридически лица или сдружения на пчелари, регистрирани като земеделски производители. Финансовата помощ е в размер на 80% от одобрените разходи.

При мярка D „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в общността" - сектор „Закупуване на нови кошери", могат да кандидатстват физически и юридически лица, регистрирани като земеделски производители. Финансовата помощ е в размер на 70% от одобрените инвестиционни разходи.

По мярка D „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в общността" - сектор „Разходи за поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства", пчеларите могат да кандидатстват за закупуване на отводки и голи роеве. Заявления могат да подават физически и юридически лица, регистрирани като земеделски производители. Финансовата помощ за покупка на отводки е в размер на 70% от одобрените инвестиционни разходи, подпомагането за голи роеве е в размер на 50% от одобрените разходи.

По мярка D „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в общността" - сектор „Разходи за покупка и подмяна на пчелни майки", кандидатите отново трябва да се регистрирани земеделски производители. Недопустими за подпомагане са онези от тях, които имат регистрация за производство и предлагане на пазара на елитни и племенни пчелни майки и отводки (рояци) и реда за водене на регистър. Финансовата помощ е в размер на 60% от одобрените инвестиционни разходи.

С цел целесъобразното разходване на средствата по мярка В и D от програмата са въведени пределни цени, одобрени от Министъра на земеделието. Лимитите и таксите са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие", секция „Пазарни механизми", подсекция „Месо и пчеларство"

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 07.08   626 г. – Завършва десетдневна аварска обсада на Константинопол, в която участват славяни, прабългари и други народи. 936 г. – Отон I става германски...